Hollands KroonSportVideo

Enorm veel publiek voor de hardlopers tijdens de Paaspolderloop (video)

Nieuwe Niedorp – De Paaspolderloop, één van de grootste hardloopevenementen van de kop van Noord-Holland, vond maandagochtend plaats. Met de afstanden twee, vijf en tien kilometer was er voor iedere leeftijd en niveau een afstand waaraan de hardlopers konden meedoen. Degenen die niet wilden hardlopen, konden ook deelnemen aan de wandeltocht. Er stonden enorm veel bezoekers langs de kant om de deelnemers aan te moedigen.

De wandelaars trapten het evenement om half 10 af en vervolgens gingen alle jonge kinderen met hun ouders verzamelen bij de Paashaas. Ook aan de allerjongsten is gedacht tijdens de Paaspolderloop, want zij mochten 250 meter afleggen met de paashaas. De andere afstanden waren de twee, vijf en tien kilometer die achter elkaar werden gestart. Richard Pureveen won de vijf kilometer met een tijd van 18 minuten en 8 seconden; dat was maar 16 seconden sneller dan de nummer twee. De tien kilometer werd ruimschoots gewonnen door tweevoudig Nederlands kampioen Ronald Schröer. Hij deed er 32 minuten en 35 seconden over en finishte anderhalve minuut voor de nummer twee Tim Tesselaar.

Schröer vindt het een erg leuke loop om aan mee te doen: “Het is een klassieker in de regio.” Samen met een aantal anderen is Schröer een echte Nederlandse atleet die enorm veel marathons en loopafstanden heeft gelopen: “Ik vind het zelf wel belangrijk dat er veel goede toppers uit Noord-Holland aan de start staan, als een soort voorbeeld voor de rest”. Schröer was niet de enige die enorm positief was over de loop: “Je komt veel oude bekenden tegen met wie je veel gelopen hebt en dan is het wel erg leuk om op Tweede paasdag een wedstrijdje te doen tegen elkaar”, zegt één van de hardlopers. Daarnaast is de sfeer uitzonderlijk: “Er zijn weinig regionale lopen waar zo veel mensen langs de kant staan.”

Toon meer

Harm Brouwer

Harm Studeert Creative Business en werkt parttime voor Regio Noordkop als videoreporter.

Wellicht ook interessant

Back to top button