Politiek

College Den Helder investeert flink in bushaltes

Advertentie:

Den Helder – Het college van de gemeente Den Helder stelt een bedrag van € 491.503,- beschikbaar voor de realisatie van nieuwe bushaltes en het toegankelijker maken van bestaande bushaltes. Dit heeft alles te maken met de nieuwe dienstregeling van Connexxion voor de regio Noord-Holland Noord, die op 21 juli 2024 ingaat.

Door het nieuwe vervoerplan van Connexxion gaat de bus stoppen op plekken waar dat voorheen nog niet het geval was. Namelijk: aan beide kanten van de H.W. Mesdagstraat en aan beide kanten van de Luchthavenweg. Dat betekent dat in totaal vier nieuwe bushaltes moeten worden gerealiseerd. Daarvoor wil Tessa Augustijn, wethouder verkeer en vervoer, een half miljoen euro reserveren.

De gemeenteraad moet akkoord gaan met dat voorstel, maar een aantal fracties hebben al aangegeven zeer ontevreden te zijn over de nieuwe dienstregeling. Zo is Behoorlijk Bestuur een petitie gestart om ervoor te zorgen dat de wijzigingen niet worden doorgevoerd. Ook Nancy List, raadslid voor de fractie Beter voor Den Helder, wil dat het college haar plannen omtrent busvervoer heroverweegt. Namens BvDH heeft zij het onderwerp geagendeerd in de raadscommissie stadsontwikkeling en beheer van 6 mei, om “het college verder te bevragen over het nieuwe vervoerplan, dat duidelijk geen verbeterde situatie is of wordt”.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

2 reacties

  1. Als de bussen de nieuwe dienstregeling gaan rijden vanaf halte Marinapark rechtstreeks via de Torplaan naar station Zuid, dan zullen er op de Torplaan ook nieuwe haltes gerealiseerd moeten worden.

Wellicht ook interessant

Back to top button