Den Helder

Wandel-, schat- én afvalopruimtocht in Den Helder en Julianadorp

Advertentie:

Den Helder – Inwoners van de gemeente Den Helder kunnen op zondag 14 april meedoen aan het Geocache event ‘Cache In Trash Out’. Deze wandel-schat-afvalopruimtocht begint bij de Helderse Vallei. Vanaf daar lopen deelnemers met GPS door Den Helder en Julianadorp, waar meer dan honderd caches (schatten) verborgen liggen. In de zoektocht naar de schatten krijgen deelnemers ook de taak het zwerfafval dat zij onderweg tegenkomen mee te nemen. Na terugkomst bij de Helderse Vallei (ook startpunt) ontvangen de teams een unieke herinnering.

Geocaching is een avontuurlijk spel waarbij deelnemers met een GPS op zoek gaan naar een schat. Dat is bijvoorbeeld een potje, buisje of kistje met een logboek. Daarin schrijven de avonturiers hun naam als bewijs dat zij de cache hebt gevonden. De schatten bevatten ook vaak spulletjes zoals sleutelhangers, knuffels en spelletjes. Deze mogen geruild worden voor iets van gelijke of hogere waarde.

Tientallen deelnemers hebben zich al aangemeld voor ‘Cache In Trash Out’. Aanmelden kan nog steeds, via www.geocaching.com/geocache/GCAJZ6C. De aanwijzingen die nodig zijn om een cache te kunnen vinden, worden gepubliceerd op www.geocaching.com. Om cachebeschrijvingen te kunnen opvragen, moeten belangstellenden zich via die website ook aanmelden als lid. Een gratis lidmaatschap in combinatie met een mobiele telefoon is voldoende om mee te kunnen doen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button