Den Helder

CDA komt met motie voor ruimer terrasbeleid

Den Helder – Er moet meer vanaf 1 juni meer ruimte komen voor terrassen in Den Helder. Dat stelt CDA-raadslid Edwin Krijns. Zijn partij komt maandagavond tijdens de raadsvergadering met een motie die dit mogelijk moet maken.

Krijns: “Onze inwoners moeten veilig en verantwoord met hun kinderen een ijsje kunnen eten op het terras. Onze ondernemers moeten meer ruimte krijgen om te ondernemen. De coronacrisis heeft de lokale horeca in zwaar weer gebracht. De motie geeft wat ruimte om veilig met elkaar door de crisis heen te komen.”

De partij pleit voor meer fysieke ruimte voor ondernemers om hun terras op te stellen. Met 1,5 meter afstand kunnen er minder tafeltjes neergezet worden, door de ondernemer meer ruimte te gunnen voor zijn deur kan deze mogelijk toch al zijn tafeltjes kwijt. Daarnaast moet de mogelijkheid er komen het terras langer open te houden, zoals bij mooi weer.

Tenslotte krijgen horeca ondernemers zonder terrasvergunning de mogelijkheid wat tafels en stoelen buiten te zetten. “Veel horecagelegenheden bieden onvoldoende binnenruimte om in lijn met de voorschriften van het RIVM te kunnen opstellen. Door delen van de openbare ruimte te bestemmen tot terrasruimte, krijgen ook zij een eerlijke kans.”

“We zitten in een ongewone situatie die ongewone maatregelen vergt”, stelt Krijns. “Juist in deze tijd is het belangrijk dat we elkaar helpen, begrip tonen en tegemoet komen. Oog houden voor elkaars veiligheid en maar hopen op een mooie zomer.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button