Den HelderPolitiek

Helder Lokaal stuurt zienswijze over omgevingsvergunning stadhuis naar college

Den Helder – In de bestuursvergadering van donderdag 6 mei heeft het bestuur van de nieuwe politieke partij Helder Lokaal namens haar leden een zienswijze op de aangevraagde omgevingsvergunning inzake de gebouwen 66 en 72 op Willemsoord vastgesteld. Dit betreft de voorgenomen verbouwing van deze gebouwen om er een stadhuis in te vestigen.

In het kort heeft de partij enige vragen inzake de veiligheid van het gebied bij calamiteiten, hoe de gebouwen energieneutraal worden gemaakt, de parkeerproblematiek door de combinatie van het stadhuis en het te realiseren hotel en hoe groot de planschade wordt ingeschat. Daarnaast heeft de partij bezwaar tegen de voorgenomen verhoging van de toegestane nokhoogte zoals voorgeschreven is in het bestemmingsplan. Afwijkingen in bestemmingsplannen dienen volgens Helder Lokaal te worden geformaliseerd. Eerder gaf het college aan dat dergelijke afwijkingen zijn toegestaan via de zogenoemde kruimelregeling.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

2 reacties

  1. Dus de stadspartij is het eens met de coalitie voor het vestigen van het stadhuis op Willemsoord en met de komst van de kleine werf , alleen niet tegelijk. De stadspartij vraagt om een bevriesingsuitstel van twee jaar voor de kleine werf,dus geen afstel!!!

    1. het komt er allemaal toch wel, arrogant haantjesgedrag, of het nu lokale politiek of landelijke politiek is de burger heeft geen ene moer in te brengen en wordt totaal buitenspel gezet in dit land

Back to top button
%d bloggers liken dit: