Hollands Kroon

Tegeltaxi gaat weer rijden in Hollands Kroon

Advertentie:

Hollands Kroon – Gemeente Hollands Kroon kroonde zich in 2022 als Nederlands Kampioen Tegelwippen. Die titel wil de gemeente maar wat graag prolongeren en dus gaat de Tegeltaxi van 11 tot en met 14 september weer rijden.

Inwoners van Hollands Kroon kunnen zich op de website van de gemeente aanmelden om tegels, straatstenen of betonbanden op te laten halen. Het is de tweede keer dit jaar dat de Tegeltaxi door de gemeente rijdt. In de week van 5 tot 9 juni werden al 4273,5 tegels opgehaald. Momenteel bezet Hollands Kroon de veertiende plaats in de Tegelstand.

Tegels vervangen door groen heeft een aantal voordelen. Zo dragen minder tegels bij aan een afname in hitte, droogte en wateroverlast door piekbuien. Het planten van bomen kan het aantal sterfgevallen als gevolg van extreme hitte met een derde verminderen. Ook levert groen een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid voor vogels, vlinders, bijen en andere beestjes in de tuin.

Voorwaarden Tegeltaxi
Om tegels aan te melden voor de Tegeltaxi, moet worden voldaan aan een aantal voorwaarden. Zo mogen alleen tegels, straatstenen of klinkers worden aangeboden. Verder wordt verzocht de tegels zo dicht mogelijk langs de weg worden geplaatst, zodat deze goed bereikbaar zijn voor een vrachtwagen. De tegels dienen te worden neergezet op de avond voor de aangemelde datum. Mensen die meer dan 25 vierkante meter aan tegels willen laten ophalen, wordt verzocht een mail te sturen naar duurzaam@hollandskroon.nl.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button