Noord-Holland

Minder schuurinbraken in Noord-Holland

Noord-Holland – Het aantal inbraken in schuurtjes is in Noord-Holland, in de periode van oktober 2020 tot en met maart 2021, met in totaal 11,3 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. In Den Helder is de kans op een inbraak 9,3%. In Hollands Kroon echter maar -66,2%. Op landelijk niveau nam het aantal inbraken juist toe met 12 procent. Het vaakst werd ingebroken in Amsterdam, Zaanstad en Velsen. Dit en meer blijkt uit Nationale Politiedata die Independer in kaart heeft gebracht.

Afgelopen winter werd er in Noord-Holland 914 keer ingebroken in schuren, boxen en garages. De helft van deze inbraken zijn te herleiden naar slechts 3 van de 47 Noord-Hollandse gemeenten. Van oktober tot en met maart werden de meeste incidenten gemeld in Amsterdam (357), Zaanstad (56) en Velsen (52.) Op Texel konden inwoners afgelopen winter juist opgelucht ademhalen. In deze Noord-Hollandse gemeente werd namelijk geen enkele melding gedaan van een inbraak in een schuur.

Inboedelverzekering dekt inbraak
Inbraak in een schuur of kelderbox op hetzelfde adres als je huis, is in principe gedekt via je inboedelverzekering. Er moet wel echt sprake zijn van inbraak en er moet aangifte zijn gedaan bij de politie. “Als de schuurdeur gewoon openstond, geldt de dekking niet.” zegt Eelko van Dijk, schade-expert bij Independer. “Let ook op dat er andere regels gelden als de box zich niet op het adres van je huis bevindt. Dat moet je echt opgeven bij je verzekering.”

Meer inbraakinformatie per gemeente in Noord-Holland is te lezen op https://www.independer.nl/inboedelverzekering/info/onderzoek/overzicht-schuurinbraken-winter-2020-2021.

Toon meer

Laura Konkelaar

Dit bericht is geplaatst door Laura Konkelaar. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Laura richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via laura@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button