Den HelderPolitiek

Stadspartij komt met motie tegen ontwikkelingen “De Kleine Werf”

Advertentie:

Den Helder – De Stadspartij Den Helder zal tijdens de raadsvergaderingvan 25 mei een motie indienen waarin zij het college vragen Zeestad opdracht te geven om te stoppen met de ontwikkelingen rondom “De Kleine Werf” op Willemsoord. Eerder werden er plannen gepresenteerd om daar een hotel te bouwen die in 2025 de deuren zou moeten openen.

De Stadspartij geeft meerdere redenen om de ontwikkelingen nu te stoppen. Allereerst zien zij dat de bestaande horeca ondernemers hard getroffen zijn door de corona crisis en dat zij nog wel twee jaar nodig hebben om te herstellen. Daarnaast stellen zij dat de komst van een stadhuis én een hotel niet kan vanwege de verkeersdrukte die dit met zich meebrengt. Ook denken zij dat het lage besteedbare inkomen in Den Helder er voor zorgt dat er geen behoefte is aan een luxe hotel en willen zij omwonenden niet opzadelen met meer nachtelijk ongemak.

Het college moet nu pas op de plaats maken volgens de Stadspartij. Zij stellen voor dat het bestuur de plannen “in ieder geval 2 jaar zou kunnen opschorten en daarna met alle betrokkenen opnieuw in beschouwing kunnen nemen”, omdat “er geen enkele noodzaak te verzinnen is om op dit moment haast te maken of akkoord te geven voor het project De Kleine Werf”. In de tussentijd moet de raad zich over de kwestie buigen. Zij zijn volgens de Stadspartij tot dusver onvoldoende betrokken bij het plan. Ook de inwoners moeten de mogelijkheid krijgen om inspraak te leveren.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button