Hollands KroonVideo

De nieuwe school ‘Op De Elft’ opent zijn deuren (video)

Hippolytushoef – Na een verbouwing van twee jaar is de nieuwe school ‘Op De Elft’ klaar om de 450 leerlingen te ontvangen. Hier zijn nu de twee basisscholen ( De Kei en Henricus) samengevoegd tot één geheel het zogeheten kindcentrum.

Het aanzicht van het gebouw is even wennen met zijn opvallende uiterlijk en kleur. Om de school heen geen simpel schoolplein, maar een diversiteit aan speelgelegenheid en een tuintje. Misschien even wennen voor de kinderen, maar ook de leerkrachten moeten hun weg nog even vinden in het fraai ingerichte gebouw. Twee verdiepingen en een gedeelte wat nog herinnert aan de oude situatie.

Binnen vindt men een heldere kleur (ideaal voor kinderen, aldus de architect) en klaslokalen met oude Wieringer namen. Aan de school is een gymzaal geplaatst, dus de leerlingen hoeven voortaan niet meer naar de sporthal te lopen. De ouders mochten dinsdag samen met de kinderen de hele school bekijken en voor belangstellenden komt er nog een open dag.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

1 reactie

Back to top button
%d bloggers liken dit: