Hollands KroonPolitiek

Persoonsgebonden budgetten worden iets hoger

Advertentie:

Hollands Kroon – De gemeente Hollands Kroon verhoogt met ingang van 1 juli 2022 de verschillende vergoedingen binnen het persoonsgebonden budget. Met het persoonsgebonden budget kunnen inwoners zelf zorg inkopen. Het gaat om de budgetten binnen de WMO en de Jeugdzorg.

Voor de hoogte van een persoonsgebonden budget gaat de gemeente uit van het laagste toepasselijke tarief dat zou worden gehanteerd wanneer de gemeente zelf de zorg moest inkopen. Op dit moment is dat voor huishoudelijke hulp een bedrag van €26,33 per uur. Wanneer een inwoner dan bijvoorbeeld vier uur aan hulp gebruikt wordt daarvan €105,32 vergoed. Het nieuwe tarief is vastgesteld op €30,60 per uur. Naast de huishoudelijke hulp veranderen ook de tarieven voor onder andere dagbesteding en respijtzorg. In de Jeugdzorg gaat het om hulp bij persoonlijke verzorging, dagbesteding, maar ook zaken als vervoer.

Het gaat om een indexering zodat de budgetten blijven passen bij de huidige kostprijs voor zorg. Cliënten met lopende indicaties worden door Incluzio Hollands Kroon geïnformeerd over de tariefswijziging.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button