Hollands Kroon

Toch vijf woningen op plek van tuindersbedrijf aan Koggeweg

’t Veld – Er mogen toch vijf woningen worden gebouwd op het perceel Koggeweg 4 in ’t Veld, zo heeft de Raad van State besloten. Al in 2018 kwam de initiatiefnemer met het plan, maar na een beroepsprocedure van de buren schrapte de rechter de afgegeven vergunning. In het hoger beroep besloot de Raad van State echter dat de woningen er toch wel mogen komen.

Het plan van de initiatiefnemer om vijf woningen te bouwen werd maar gedeeltelijk gehekeld door de buren. Met twee van de vijf hadden zij geen probleem, maar de andere drie zouden er teveel zijn voor in het buitengebied en de grond heeft ook een agrarische bestemming. De rechtbank gaf de buren in het beroep gelijk en besloot dat de vergunning, die de gemeente Hollands Kroon reeds had afgegeven, vernietigd diende te worden.

In het hoger beroep, dat eind vorig jaar heeft plaatsgevonden, besloot de Raad van State dat de ontwikkelingen binnen het bestaand stedelijk gebied plaatsvinden. Dit in tegenstelling tot de eerste uitspraak van de rechter. Daarom kan de vergunning wel verleend worden. Het college dient hiervoor opnieuw een besluit te nemen en de vergunning te verlenen. Ook moet Hollands Kroon een vergoeding van € 1.496,- betalen aan de initiatiefnemer, vanwege de gemaakte kosten voor de rechtsbijstand.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button