JeugdUitgaan

Waterbeestjes zoeken in Natuurgebied De Nollen

Advertentie:

Den Helder – Nieuwsgierig naar de wereld onder water? Niet ouder dan 12 jaar? Ga dan op vrijdagmiddag 27 mei (na Hemelvaartsdag) mee met een natuurgids van Landschap Noord-Holland: waterbeestjes vangen in De Nollen.

In het gebied de Nollen bij Den Helder leven heel veel verschillende diertjes. Larven van libellen, waterschorpioenen, schaatsenrijder, enz. Die beestjes zijn voedsel voor de vogels die hier komen. Iedereen heeft wel eens een reiger langs het water gezien. Met zijn stevige snavel vist hij op vissen, maar hij eet ook wel eens een watertor. Of de lepelaar, die met zijn lepelsnavel de beestjes uit het water schept. Die waterbeestjes wel eens van dichtbij bekeken? Er zitten hele bijzondere tussen!

Op deze vrijdagmiddag gaan deelnemers zelf aan de slag in Nollen-Zuid. De gevonden diertjes worden bekeken in een loeppotje. Ook weten hoe ze heten? Daarvoor kan een zoekkaart worden gebruikt en er zijn natuurgidsen voor wie er zelf niet uitkomt. Volwassen begeleiders mogen gratis mee en hoeven zich niet aan te melden. Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen. Trek oude kleren aan; je kunt vies worden!

Wanneer: vrijdag 27 mei 2022 van 15.30 tot 17.00 uur
Vertrekpunt: Burgermeester Ritmeesterweg; vlakbij Station Den Helder-Zuid
Nadere informatie op: www.gaatumee.nl

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button