JeugdSportVideo

Spectrum (Hoorn) en de Kerkuil (Limmen) winnen regiofinales schoolvoetbal (video)

Den Helder – Niet alleen lokaal, maar regionaal talent op sportpark de Streepjesberg. De Regiofinales van het schoolvoetbal werden woensdagmiddag gespeeld op de velden van F.C. Den Helder aan de Bremstraat. Bij de jongens bovenbouw wonnen de voetballers van basisschool Spectrum de finale en bij de meisjes bovenbouw gingen de speelsters van basisschool de Kerkuil uit Limmen er met de beker vandoor.

De jongens van Spectrum dolblij met de beker! (DHfoto)

De organisatie, toeschouwers en natuurlijk de spelers hadden gelukkig niks te klagen over het weer. Na de plensbuien van dinsdag was er weliswaar geen stralend zonnetje, maar een prima voetbalweer. Ondanks dat er hier en daar wel een discussie was verliep het toernooi verder sportief. Wie de finale bij de meisjes bovenbouw mochten spelen bleef lang spannend, omdat er discussie was over het aantal wisselspelers die ingezet zouden zijn bij een vorige wedstrijd. De finale bij de jongens was al bezig toen het verlossende besluit werd genomen: De Kerkuil mocht aantreden tegen de Blauwe Morgenster.

Jongens bovenbouw
Spectrum mocht het in de finale opnemen tegen de Vlindertuin. Hoewel de ploegen best aan elkaar gewaagd waren scoorde Spectrum twee maal, en dat was genoeg voor de overwinning. Even ontstond verwarring toen de scheidsrechter een terugspeelbal verkeerd veroordeelde. De begeleider van De Vlindertuin vatte het sportief op en droeg zijn spelers op de achteraf onterecht verkregen vrije trap te nemen door de bal rustig naar de tegenstander te spelen. Een mooie oplossing waarna de, overigens al sportieve wedstrijd, op een prima manier vervolgd kon worden.

Meisjes bovenbouw

De meiden van De Kerkuil dolblij met de beker! (DHfoto)

In de finale van deze categorie versloegen de meisjes van De Kerkuil de meiden van Blauwe Morgenster. Ook dit was een sportieve wedstrijd en na afloop werden er dan ook handen geschud, al was de teleurstelling bij de Blauwen op de gezichten af te lezen. Tussen de feestende dames kwam daar ineens een hond in het shirt van de school het veld op. Tico, de vaste mascotte van de school uit Limmen, vierde het feestje uitgelaten mee!

Prijsuitreiking
De Helderse wethouder Camara woonde de finalewedstrijden bij en mocht de medailles en bekers uitreiken. Camara interviewde voor aanvang nog even een paar willekeurige spelers, en vertelde daarbij ook dat hij ooit het schoolvoetbaltoernooi had gewonnen met de Helderse basisschool De Trimaran. Ook benadrukte de wethouder het belang van sporten voor de jeugd, voor zowel hun fysieke als mentale gezondheid.

De winnende teams waren natuurlijk dolblij, en dat feestje werd goed gevierd. De meisjes van de Kerkuil knuffelden Tico nog even goed en werden toen vervoerd naar een bekende voedselketen om een feestmaal te verorberen. De begeleider van de groep gaf nog aan dat hij de juf zou benaderen of de winnaars morgen iets later dan 08.45 uur mochten beginnen. En Tico? Die ging moe maar voldaan met zijn baasje mee naar huis; geen Quarterpounder voor hem.

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button