Texel

Succesvolle Seal Rescue Conference bij Ecomare

Advertentie:

Texel – Tientallen zeehondenexperts namen begin deze week deel aan de Seal Rescue Conference bij Ecomare, een driedaagse bijeenkomst van Europese zeehondencentra. Zo’n vijftig deelnemers uit verschillende landen wisselden kennis en ervaringen uit over het redden van zeehonden. Ecomare organiseerde deze conferentie voor het eerst en kijkt terug op een zeer geslaagd evenement.

Dierverzorgers Hilde Smit en Jarco Havermans waren verantwoordelijk voor de organisatie van de conferentie: “We hebben een afwisselend programma samengesteld, met verschillende presentaties en activiteiten.” Onderzoekers deelden de laatste wetenschappelijke inzichten, verschillende opvangcentra gaven een presentatie, dierenartsen behandelden klinische voorbeelden en er waren verhalen over (veranderingen in) het leefgebied van de zeehond.

Evenement
De deelnemers hadden tussendoor, in de pauzes, tijdens het bezoek aan het museum van Ecomare, ’s avonds en tijdens de afsluitende excursie, ruim de gelegenheid om elkaar te spreken. Zo konden ze nieuwe contacten leggen en oude aanhalen. De deelnemers kwamen uit Nederland, België, Ierland, Frankrijk, Engeland en Duitsland. De voertaal was dus Engels.

De Seal Rescue Conference is een jaarlijks terugkerend evenement, dat nu voor het eerst bij Ecomare werd georganiseerd. Hierdoor hadden alle dierverzorgers van Ecomare om toerbeurt de gelegenheid om sessies bij te wonen. Ook andere medewerkers van het centrum schoven geregeld aan. Ecomare blikt tevreden terug op  drie interessante, inspirerende en nuttige dagen.

Toon meer

Nadia Krijns

Nadia is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Julianadorp. Ze is bereikbaar via nadia@regionoordkop.nl.

2 reacties

 1. Ik wil graag even iets kwijt over de kwaliteit van dit artikel en dan met name over het journalistieke aspect en de zeer eigen en opvallend compacte schrijfstijl van de journaliste (´te´ mag niet, dat weet ik, maar ik heb nu eenmaal maling aan veel zaken). Ik vind die stijl namelijk bijna verpletterend goed en kan me eigenlijk nauwelijks voorstellen dat deze kwaliteit door zo´n jonge vrouw al zo geproduceerd kan/kon worden.
  Even, maar zeker tot mijn eigen verbazing, had ik dan ook het gevoel dat ik 1 van de kranten aan het lezen was die ik gewoonlijk dagelijks lees tot het besef doordrong dat ik toch echt gewoon achter de computer zat en daar ´Regio Noordkop´ aan het lezen was.
  Beste Nadia, wanneer dit je roeping niet wordt eet ik een ochtendslipper op, en misschien wel twee. Ik weet zeker dat ik jouw naam nog wel eens ergens tegen ga komen. Hou een open blik, koester je nieuwsgierigheid en blijf jezelf prikkelen om het nog beter te doen! 😉

  1. Goed voorbeeld doet volgen. Het zou de leesbaarheid van uw reacties ten goede komen als u voortaan ook wat meer op de ‘compactere’ toer gaat, maar dat zal u waarschijnlijk niet doen omdat u, zoals u zegt, ‘nu eenmaal maling heeft aan veel zaken’…..
   Hou er overigens rekening mee dat veel persberichten worden aangeleverd door ‘derden’. Het kan zomaar zijn – ik zeg niet dat het zo is – dat Nadia, die u zo veel lof toezwaait, slechts haar naam er onder heeft gezet en dat één van de medewerkers van Ecomare dit artikel en de foto heeft gemaakt….
   Ik kan me namelijk niet voorstellen mevrouw Krijns voor dit korte stukje helemaal naar Texel is afgereisd.

Wellicht ook interessant

Back to top button