Sport

Julianadorpse Veerle blikt terug op eerste seizoen bij AZ Vrouwen: “Zijn als team gegroeid”

Advertentie:

Julianadorp – Veerle van der Most kijkt met een goed gevoel terug op haar debuutseizoen bij AZ. De 19-jarige aanvalster uit Julianadorp veroverde in de tweede seizoenshelft een basisplaats bij de Alkmaarders en gaf die niet meer uit handen.

Veerle hoeft niet lang na te denken als wordt gevraagd naar haar hoogtepunt van dit Eredivisieseizoen. “De wedstrijd in het stadion van AZ tegen FC Twente”, klinkt ze resoluut. De aanvalster vertelde aan het begin van het seizoen al dat ze er naar uitkeek om ooit een wedstrijd in het AFAS Stadion te spelen. “Ik stond tegen Twente ook voor het eerst weer in de basis. Op de tribune zaten ongeveer vierduizend mensen en we speelden ook nog 2-2.” Een knap resultaat, aangezien koploper FC Twente de titel dit weekend kan veiligstellen.

“We zijn als team behoorlijk gegroeid”, vertelt Veerle over het teamproces. “In het begin moesten we even elkaar wennen, maar we hebben in de tweede seizoenshelft een goede reeks neergezet, waarin we vier wedstrijden ongeslagen bleven.” Met nog één speelronde te gaan staat AZ negende van de twaalf teams in de Eredivisie.  Er bestaat nog een mogelijkheid dat AZ een plekje stijgt op de ranglijst. Winnen de Alkmaarders komend weekend van Heerenveen, dan kan het Feyenoord nog voorbij mits de Rotterdammers hun wedstrijd verliezen. Wel is er dan nog een gunstig doelsaldo voor nodig.

Basisplaats
Veerle startte in het begin van het seizoen nog veel wissel en moest het voornamelijk doen met invalbeurten. Eind maart veroverde ze een basisplaats. Niet op haar vertrouwde positie als buitenspeler, maar als spits. “Waar de coach me opstelt maakt me niet zoveel uit, als ik maar minuten maak”, vertelt ze. Om zich tot een plekje in de vaste elf te vechten, keek Veerle veel naar beelden om haar spel te kunnen verbeteren. “Ik ben wel tevreden met hoe ik afgelopen tijd heb gespeeld. Ik blijf gewoon mijn best doen.”

Met het einde van het seizoen in aantocht wil Veerle ook in 2024-2025 haar basisplaats in Alkmaar vasthouden. Haar contract loopt nog één jaar door en ze is vooralsnog niet van plan een zomerse transfer te maken. “Het topdoel is mijn basisplaats vast te houden en van daaruit meer goals en assists te geven.” Dit seizoen leverde Veerle één doelpunt en twee assists.

JVC
Naast haar voetbalcarrière bij AZ gaat Veerle nog regelmatig op bezoek bij haar jeugdclub JVC. Zo gaf ze onlangs een training aan wat jonge meiden. “Ze proberen meer meiden te stimuleren om daar te voetballen”, vertelt ze. “Ik vind het zelf ook heel erg leuk en heb er echt van genoten om op het veld te staan met die meiden.” Ook volgt ze de verrichtingen van het team van haar vriend nog op de voet. “Als ik zelf op zondag niet hoef te spelen of te trainen, dan probeer ik er altijd wel bij te zijn”, besluit ze.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button