Uitgaan

Melkveehouderij in Slootdorp opent deuren tijdens boerderijdag op 20 mei

Advertentie:

Slootdorp – De poorten van de melkveehouderij van familie Miedema in Slootdorp zijn maandag 20 mei geopend voor publiek. Tijdens deze Campina Open Boerderijdag kan jong en oud het boerenleven van dichtbij ervaren en ontdekken waar zuivel vandaan komt. Melkveehouders laten zien hoe zij bijdragen aan een ‘betere morgen’ en tonen duurzame praktijken, zoals het opwekken van groene stroom.

Boerderijen verspreid over heel Nederland stellen 20 mei, tweede pinksterdag, voor de zeventiende keer hun erf open voor publiek. De melkveehouders van Campina laten zien waar zuivel vandaan komt en hoe zij bijdragen aan een ‘betere morgen‘. Iedereen is van harte welkom op de boerderij van de Familie Miedema tussen 10:00 en 16:00 uur en de toegang is gratis.

Op de Open Boerderijdagen is er van alles te doen en te leren. Bij aankomst op de boerderij krijgen kinderen een Campina Doeboek mee vol met leuke weetjes en spelletjes en uitleg over de Open Boerderijdagen en de activiteiten, zoals melkpak bowlen, een puzzel maken met zonnepanelen, tegen elkaar strijden in een ‘melkweg race’, schminken en deelnemen aan een (blinde) proeverij in de zuivelbar. Daarnaast tonen melkveehouders aan de hand van speelse en leerzame activiteiten wat zij doen op het gebied van duurzaamheid.

Familie Miedema
Familie Miedema heeft samen 150 koeien en zeventig stuks jongvee in Slootdorp. “Mijn ouders wonen één kilometer verderop, waar we het jongvee huisvesten. Bij ons staan de koeien en de pasgeboren kalveren tot ze van de melk gaan”, vertelt de veehouder. “Rondom beide locaties hebben we ongeveer zeventig hectare in gebruik. Door land uit te ruilen met een akkerbouwer en een bollenboer is het mogelijk om genoeg voer te telen en onze koeien te weiden. Door te stalvoeren proberen wij op een efficiënte manier een goede productie na te streven.”

De melkveehouderij van familie Miedema is 20 mei van 10:00 tot 16:00 uur geopend. Locatie is Wierweg 30 in Slootdorp.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button