Hollands KroonPolitiek

Bestemmingsplan Sfeercamping Het Witte Hek gaat in herkansing

Adverentie

Nieuwe Niedorp – Na de vernietiging door de afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State van het bestemmingsplan voor sfeercamping Het Witte Hek aan Paadje 12 in Nieuwe Niedorp is het plan opnieuw ter inzage gelegd. Eén zienswijze is ingediend en heeft geleid tot een aanpassing van het bestemmingsplan.

Dit betekent dat eigenaar De Graaf van sfeercamping Het Witte Hek aan de noordzijde van zijn camping beperkt is in het aantal recreatie-eenheden. Om het naastgelegen agrarisch bedrijf niet te beperken in de gebruiksmogelijkheden, mogen aan deze kant van de sfeercamping maximaal 22 recreatie-eenheden worden geplaatst.

Vertraging bestemmingsplan
De aanvraag voor een bescheiden uitbreiding en het moderniseren van kampeermiddelen heeft heel wat voeten in aarde gehad. “Door een ongelukkige upload van het officiële en definitieve plan op www.ruimtelijkeplannen.nl, waarin een technische fout bleek te zitten, wees de Raad van State het definitieve plan resoluut af. Er zat een foutje in de kaart die dus anders was dan het plan zelf. De procedure moest opnieuw worden opgestart bij gemeente Hollands Kroon, waar exact hetzelfde plan nu weer is ingediend”, zo liet eigenaar De Graaf al eerder weten.

Het oorspronkelijke plan is inhoudelijk niet veranderd, met uitzondering van de wettelijke verplichting een hoofdstuk over stikstof toe te voegen en dus de uitkomst van de zienswijze met de beperking van de recreatie-eenheden aan de noordzijde van de sfeercamping. De gemeenteraad van Hollands Kroon zal binnenkort een besluit nemen over het bestemmingsplan en het al dan niet doorgaan van de toekomstplannen voor de in een oude boomgaard gelegen camping.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button