Cultuur/NatuurNoord-Holland

Nationale Milieudag dit jaar online op 24 juni

Advertentie:

Noord-Holland – De Nationale Milieudag 2020 op woensdagochtend 24 juni is een online congres vol actualiteit. Dit gebeurt onder het motto ‘Tijd voor keuzes’.

Afgelopen jaren zijn er drie vergezichten van Nederland gemaakt:
° Het College van Rijksadviseurs verbeeldt met Panorama Nederland vanuit een optimistische insteek onze ruimtelijke opgaven;
° In de Nationale Omgevingsvisie (NOVI) geeft het Rijk haar opgaven weer;
° Wageningen Universiteit (WUR) schetst met Nederland in 2120 zelfs een vergezicht van ons land over honderd jaar.

De coronacrisis roept vragen op over de wereldhandel en onze zelfvoorzienendheid als land. We merken dat niet vliegen en minder rijden direct veel schonere lucht oplevert. En dat thuiswerken op veel punten best goed gaat nu het moet. Wat gaat het voor ons land betekenen als we daar lessen uit trekken door economische ondersteuning te verbinden aan duurzaamheid? Het is de hoogste tijd om juist nu hierover met elkaar het gesprek aan te gaan. Wat betekenen deze crises (stikstof, klimaat, corona) voor de te maken keuzes? Niet die voor 2030 of 2050, maar voor nú!

Op de online Nationale Milieudag op 24 juni komen de drie opstellers van de vergezichten aan het woord, Emiel Reiding, directeur NOVI, Min. BZK, Daan Zandbelt, rijksadviseur voor de fysieke leefomgeving en Tim van Hattum, programmaleider Green Climate Solutions, WUR. Wij vragen hen hoe hun visies eruit komen te zien met de coronacrisis zo opdringerig voor zich. Vervolgens vindt daarop reflectie plaats door een aantal betrokkenen die actief zijn in de ontwikkeling van stad en landelijk gebied en in de voedsel- en energietransitie.

Onder het actuele motto ‘Tijd voor keuzes’ wil de VVM de 24e juni alle deelnemers stimuleren de huidige situatie te spiegelen aan de toekomst en van daaruit na te denken over wat ons nú te doen staat. Ga voor meer informatie en aanmelden naar: www.nationalemilieudag.nl

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button