Sport

Den Helder Suns volgend seizoen in BNXT League

Adverentie

Den Helder – De Helderse basketballers van de Den Helder Suns komen volgend seizoen uit in de nieuwe BNXT League. De licentiecommissie van de BNXT League heeft donderdag de licenties toegekend voor het eerste seizoen, dat van start gaat op vrijdag 24 september 2021. De BNXT League is de nieuwe Belgisch/Nederlandse basketbalcompetitie.

De 22 clubs die momenteel actief zijn in de Dutch Basketball League en de EuroMillions Basketball League hebben allen tijdig de licentieaanvraag ingediend. Alle 22 clubs krijgen een licentie voor deelname aan het eerste seizoen van de BNXT League.

Wim Van de Keere, general manager Pro Basketball League: “Door het samensmelten van beide competities, werd de licentiecommissie versterkt met een paar Nederlandse experts. Alle dossiers werden dus grondig bestudeerd en behandeld. Een groot compliment voor alle clubs die ondanks twee heel moeilijke jaren de commissie hebben overtuigd van hun businesscase. We richten de blik nu resoluut vooruit.”

Ramses Braakman, voorzitter Dutch Basketball League: “Door de clubs en de licentiecommissie is de afgelopen maanden ontzettend veel werk verricht op de achtergrond. We zijn verheugd dat alle clubs die in december 2020 volmondig ja hebben gezegd tegen de oprichting van de gezamenlijke league, nu ook daadwerkelijk hun licentie hebben verkregen voor de BNXT League. We zijn dit project 2 jaar geleden met elkaar aangevangen en kijken met veel enthousiasme uit naar de start in september.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button