Den HelderSchagenZakelijk

Duurzaamheidbeleid ’s Heeren Loo beloond

Den Helder – De vestigingen van ’s Heeren Loo in Julianadorp en Schagen zijn weer brons gecertificeerd door de Milieuthermometer Zorginstellingen en Ziekenhuizen. Met de Milieuthermometer Zorg maakt een instelling zijn aandacht voor een duurzame bedrijfsvoering zichtbaar.

Totaal hebben veertien regio’s weer het bronzen certificaat behaald. De certificering stelt eisen op zestien gebieden, waaronder energie, water, bodem, lucht, afval, voeding, vervoer, vastgoed en groenbeheer. Dankzij alle initiatieven en de inzet van vele medewerkers speelt ’s Heeren Loo ook op het gebied van duurzaamheid een voortrekkersrol in de zorgsector.

De conclusie van het onafhankelijke auditteam van CERTI Nederland BV is dat “’s Heeren Loo in staat is gebleken om de missie en de visie van de instelling op het gebied van duurzaamheid om te zetten in een duidelijke strategie met concrete doelstellingen die gezamenlijk zijn gerealiseerd. Met 1.100 locaties verspreid door het hele land is dat geen sinecure en ook voor de komende jaren dient de ambitie hoog te blijven om de toekomstplannen te realiseren. Alleen enthousiaste en bewuste medewerkers kunnen samen dergelijke doelen realiseren en gelukkig zijn die binnen ’s Heeren Loo ruimschoots aanwezig.”

Duurzame initiatieven
De certificering van ’s Heeren Loo is het resultaat van vele verschillende acties. Zo vermindert de zorginstelling bijvoorbeeld de C02-uitstoot door verduurzaming van gebouwen, zijn er 8.000 zonnepanelen geplaatst en neemt de organisatie direct duurzame energie af. Ook heeft ’s Heeren Loo inmiddels drie composteermachines aangeschaft en in bedrijf gesteld. Deze composteermachines verwerken gemiddeld 110 kilo groente-, fruit- en etensresten (GFE) per machine per werkdag, goed voor zo’n zestien kilo compost. In de toekomst kan dit oplopen tot de verwerking van 275 kilo groenafval (GFE) per dag. Deze machine zorgt daarnaast voor dagbesteding voor cliënten en zet een circulair proces in gang doordat de vruchtbare compost gebruik wordt op tuinen op het park en aangrenzende buurttuinen.

Jan Fidder, Raad van Bestuur: “Dit is echt een gezamenlijk inspanning. Iedereen helpt op zijn manier een handje mee. Het is mooi om te zien dat iedereen zich verantwoordelijk voelt en zich in wil zetten voor een duurzaam gezonde omgeving. En dat zie ik niet alleen op gebied van milieu gebeuren. Ook op sociaal gebied zijn we duurzaam bezig. Ik ben ervan overtuigd dat we onze nieuwe regio’s Zeeland en De Noorderbrug volgend jaar ook aan de lijst met gecertificeerde regio’s kunnen toevoegen.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button