Hollands KroonVideo

Eerste monumentenschildjes uitgereikt in Hollands Kroon (video)

Hollands Kroon – De gemeente Hollands Kroon heeft de eerste vier panden, door middel van het uitreiken van een schildje, op de monumentenlijst gezet. De bewoners kregen uit handen van wethouder Theo Meskers een fraai schildje overhandigd, dat zij aan de muur kunnen bevestigen ten teken dat ze in het bezit zijn van een monumentaal pand.

De eer viel woensdag 9 juni te beurt aan basisschool De Snip, de buren Lagerak en Jan en Ina Barten allen in Nieuwe Niedorp. In Wieringerwaard kreeg Anje Timmer het schildje uitgereikt. Allen waren zeer verheugd dat zij nu in het bezit zijn van een monumentaal pand. Het schildje moeten de bewoners wel zelf aan de muur bevestigen. De heer Lagerak vroeg nog of de wethouder een boormachine mee had genomen, maar dit bleek niet zo te zijn.

Aan het toekennen van de status monument gaat heel wat onderzoek vooraf. “De gemeente heeft een flinke inhaalslag gemaakt en nu zijn dan de eerste negen panden geselecteerd en zijn we samen met de bewoners tot overeenstemming gekomen”, aldus wethouder Mesker. Na de zomer zijn de volgende vijf aan de beurt.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button