Hollands Kroon

Kritische maar ook positieve opmerkingen bij inloopavond herinrichting centrum Hippolytushoef

Advertentie:

Hippolytushoef – Alle inwoners van Hippolytushoef konden maandagavond naar de inloopavond in het dorpshuis om te zien en horen wat de plannen zijn voor de herinrichting van het centrum. De grootste veranderingen zijn een daling in het aantal parkeerplaatsen en de toename van groen.

Vooraf waren er via een participatieavond en het online platform al ideeën binnen gekomen. Hier is een zogenaamde kanskaart van gemaakt waarop alle ideeën zijn samengebracht. Kritisch werd er gekeken naar de veranderingen die eventueel gaan komen en niet alles werd goed ontvangen. Zo was er nogal wat aan te merken op het parkeren. Volgens de plannen gaan er enkele verdwijnen. Ook worden invalidenparkeerplaatsen op ’t Hoekje een stukje verplaatst. Hiervoor komen enkele bomen en eventueel een muziektent te staan.

Het plein voor de Katholieke kerk gaat ook op de schop en zal ruimer worden opgezet en veranderen in een groot terras met een stuk groen. Rondom de Hippolytuskerk gaan de parkeerplaatsen tussen de Etos en Ongder de Kukel verdwijnen. Op de vrijgekomen plaats zal  ruimte komen voor ambulante handel (bijvoorbeeld groenteboer) en een terras. Dit terras kan na samenspraak met de gemeente door iedere ondernemer worden gebruikt. De bomen rondom de kerk zullen flink worden gesnoeid, maar blijven wel staan. Voor de Etos komen nog twee invalidenparkeerplaatsen en een boom. Op het parkeerterrein van de Aldi zal weinig veranderen. Tussen de parkeerplaatsen zullen enkele bomen worden gepland. Het hele centrum zal worden bestraat met klinkers en de kleur geel zal de boventoon voeren.

Reacties
Kritische opmerkingen van de bewoners waren dat er minder parkeergelegenheid komt. Ook het verdwijnen van het parkeren voor de Hippolytuskerk viel niet helemaal in goede aarde. “Er komen veel ouderen met de auto naar de kerk en zij moeten nu verder lopen om bij de ingang te komen”, aldus een verontruste bewoner. “Waarom moeten parkeerplaatsen verdwijnen? De groenteboer komt maar éénmaal per week en dan nog een terras ernaast. Voor welke ondernemer is dit? Je moet voor de bediening dan de straat oversteken.” Positieve geluiden waren ook te horen: “Het hele gebied wordt fraaier door het groen en minder auto’s. Het is allemaal even wennen maar volgens mij wordt het centrum een mooie plaats om lekker te wandelen en van een terrasje te genieten”, aldus een positieve bewoner.

De definitieve plannen worden dit najaar bekendgemaakt. Volgend jaar zal worden gestart met de herinrichting van het centrum.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button