Sport

Cor Visser verrast favorieten en soleert naar etappezege

Den Helder – De tweede etappe van de Tour de Lasalle, over 68,8 kilometer, is vrijdag gewonnen door Cor Visser. In een koers waarin niemand echt een kans kreeg langdurig te ontsnappen, wist hij zich twee ronden voor het einde toch los te maken uit het peloton. De favorieten vonden het prima of konden simpelweg niet volgen en zo groeide de voorsprong van Visser uit tot maar liefst 59 seconden op de finish op de Jan Verfailleweg.

De sprint van het peloton werd vervolgens gewonnen door Rijk Tadema, net voor Joris de Boer. De man in het geel, Glenn van Nierop, kwam als tiende over de eindstreep, maar behoudt de leiding in het algemeen klassement. Zijn voorsprong op Thijs Zuurbier is 17 seconden en Visser staat nu derde, op 22 seconden achter de leider. De achterstand van Kay Blokdijk is 24 seconden, die van Pim Hackmann 25 seconden en de rest van de rijders anderhalve minuut of meer.

Door de stevige wind was het een waar slagveld tijdens deze omloop. Een paar kleine valpartijen ontsierden de eerste rondes. Gelukkig stond iedereen weer snel op. Er waren vele kleine ontsnappingspogingen, maar alleen de laatste bleek dus succesvol.

Tijdrit en omloop
De zaterdag staat in het teken van de tijdrit en de omloop over de zeedijk. Behalve de heren staan er zaterdag ook meer dan tachtig jongedames aan de start, waarvan zelfs enkelen uit Australië, een renster uit Nieuw-Zeeland en een renster uit Groot-Brittannië. De eerste dame start al om 09.00 uur. Na de tijdrit van de heren gaat rond 12.15 uur de omloop voor de meiden van start en daarna de heren. De finish wordt rond half vier in de middag verwacht. Start en finish van de omloop is onderaan de dijk, ter hoogte van voormalig Huys Tijdtverdrijf. LOS radio doet tussen 09.00 en 16.00 uur live verslag van de wedstrijd.

Glenn van Nierop vertrekt ook zaterdag in het geel. De Blauwe leiderstrui in het Amateurs/Junioren klassement gaat om de schouders van Thijs Zuurbier. De Witte leiderstrui in het Sportklasse klassement wordt gedragen door Kay Blokdijk en de Groene leiderstrui in het Puntenklassement door Pim Hackmann. De Regio Noordkop Trui, voor de beste renner uit de Noordkop, is zaterdag voor Joris de Boer.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button