Cultuur/NatuurSchagen

Excursie in het Zwanenwater

Callantsoog – Wandelen buiten de gebaande paden, naar plekken waar niemand komt om hier op zoek te gaan naar wilde vlinders, bloemen en bijen. Dit alles kan zondag 19 juni in het Zwanenwater. De boswachter van natuurmonumenten neemt de liefhebbers mee op pad tijdens een excursie. Hij weet precies waar alles te vinden is en heeft hier dan ook veel over te vertellen.

In het voorjaar bloeien er maar liefst duizenden wilde bloemen en tien soorten orchideeën in natuurgebied het Zwanenwater. Waarom deze bloemen hier groeien en welke insecten hier dan op af komen hoor je van de boswachter. Op deze manier ga je mee op pad in de natuur en leer je hier alles over wat er groeit.

De excursie start om 10.00 uur en duurt ongeveer 2,5 uur.

Voor de mensen die zich willen aanmelden of zichzelf van meer informatie willen voorzien, kunnen gebruik van de onderstaande link:
https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/zwanenwater/agenda/fotowandeling-door-het-zwanenwater#2022-05-28T09:30

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button