SportVideo

Van Nierop maakt favorietenrol Tour de Lasalle waar (update 2, video)

Adverentie

Texel – De gedoodverfde favoriet voor de eindzege, Glenn van Nierop uit Wieringerwaard, heeft donderdag op Texel direct glans gegeven aan zijn favorietenrol in de Tour de Lasalle. Hij sprong al vroeg in de koers weg uit het peloton en, samen met zijn drie medevluchters, bleef hij weg en pakte de Tourwinnaar van 2021 onderweg nog de benodigde bonificatieseconden. Als klap op de vuurpijl kwam hij als eerste over de finish.

Van Nierop ontsnapte samen met Kay Blokdijk, Pim Hackmann en Thijs Zuurbier uit het peloton en de vier pakten al snel 20 seconden voorsprong. Die groeide gaandeweg uit tot meer dan een minuut en met nog enkele ronden te gaan was duidelijk dat de winnaar van de eerste etappe uit dit viertal moest komen. De spring voor de dagzege werd gewonnen door Van Nierop, gevolgd door Kay Blokdijk en Thijs Zuurbier. De favoriet vertrekt hierdoor vrijdag in het geel. Het peloton volgde op 1 minuut en 4 seconden achterstand.

Het was dus een mooie dag voor Van Nierop, maar wel een met een minder mooi randje. Al in het begin van de etappe moest zijn vrouw in de auto uitwijken voor een motor, waardoor de auto in een greppel terechtkwam. Van Nierop kwam rondenlang voorbij, zag zijn auto op de kant, maar wist niet hoe en waarom. Gelukkig was er geen persoonlijke schade en viel de schade aan de auto gelukkig mee. Na de etappe lukte het, met hulp van het Rode Kruis, de wagen uit de greppel te trekken.

Hackmann werd na afloop van de 51,2 kilometer op Texel uitgeroepen tot de strijdlustigste renner van de eerste etappe. Hij mag vrijdag dus vertrekken in de zwarte trui. In het Algemeen Klassement heeft Van Nierop 20 seconden voorsprong op Zuurbier en 30 op Blokdijk en Hackman.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button