Hollands KroonUitgaan

Westerland bruist tijdens leukste Dorpsfeest van Noord-Holland

Westerland – Na twee edities noodgedwongen te hebben moeten missen, is het dit jaar toch echt zover; het Dorpsfeest Westerland viert haar 40-jarig jubileum! Westerland bruist al jaren tijdens het gezelligste dorpsfeest van Noord-Holland, maar de editie van dit jaar wordt nog specialer! Van vrijdag 17 juni tot en met zondag 19 juni 2022 staat het programma bol van de activiteiten.

De meest opvallende wijziging in het programma ten opzichte van voorgaande jaren is de toevoeging van een feestavond op de vrijdagavond! Westerlander Feest-DJ Eric zorgt voor de leukste feestmuziek en krijgt daarbij hulp van het Feestteam! Bekend van onder andere ‘Shirt uit en Zwaaien’ doet dit zangduo er nog een schepje bovenop. Daarnaast gaat niemand minder dan Zanger Kafke zijn opwachting maken op Westerland! Kaarten zijn vanaf heden te koop bij Embrace in Hippolytushoef, de Wieringer IJssalon te Westerland, of bij de deur.

Zaterdagochtend 11.00 uur begint met het traditioneel Westerlands Bakkie, waar ook Burgemeester Rian ten Dam op de koffie komt. De dag staat verder in het teken van sportief vermaak voor jong en oud in de vorm van spelletjes voor de jeugd tijdens de feestelijke Kindermiddag, een Kermis, het Wieringer kampioenschap Beachvolleybal en natuurlijk de Wieringer Obstacle Run.
De avond start met het Kuilbanden werpen waarna het wederom groot feest wordt in de tent, met de Melrose Band on tour! De entree is gratis.

Fair
Zondag 19 juni vindt de gezellige Boerenlandfair met tal van activiteiten voor jong en oud plaats. Een demonstratie met jachthonden, diverse optredens en ruim 100 stands met landelijke producten voor huis, tuin en erf, brocante, antiek en curiosa. De toegang is € 2,00. De mannen van The Cats AGlow zetten de tent vervolgens op zijn kop met hun Volendamse klanken! Entree tot de tent is gratis.

Zowel het Dorpsfeest als de Boerenlandfair worden door vrijwilligers georganiseerd en traditiegetrouw gaan de opbrengsten van beide evenementen naar de Wieringer verenigingen, die ook meehelpen bij de organisatie. Het Dorpsfeest en de fair vinden plaats op het feestterrein van het Dorpsfeest, hoek Westerlanderweg/Noorderkerkweg in Westerland.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button