Den HelderVideo

Fanatieke ouderen doen de Rollatorloop in de Draaikolk (video)

Adverentie

Den Helder – Sportzaal de Draaikolk bestaat 50 jaar en daarom organiseerde de Fit en Vitaal afdeling van Turnlust een Rollatorloop. Op de zaterdagmorgen kwamen er veel fanatieke ouderen op het evenement af, die behoorlijk veel rondjes hebben gelopen door de zaal. Het was absoluut geen wedstrijd, maar de meeste ouderen wilden wel zo veel mogelijk rondjes lopen.

Ouderen die met een rollator of een stok lopen, mochten meedoen aan de activiteit. Er werd een half uur lang een parcours gelopen door de zaal en de kleedkamers van de Draaikolk. Ieder rondje kregen de deelnemers een stempel, zo kon er aan het einde gekeken worden hoeveel rondjes er in totaal werden gelopen. De organisatie kwam vanuit sportvereniging Turnlust, waar Janny Bosma de voorzitter van is. De activiteit werd georganiseerd omdat er volgens haar een taboe heerst over ouderen met een rollator: ”Men denkt dat ze alleen zielig een paar boodschappen kunnen doen, maar dit kan dus ook. Het is gewoon een sportprestatie wat ze gedaan hebben”, aldus Bosma.

Aan fanatisme was er geen gebrek, zo hoorde Janny van de deelnemers: ”Ik zet toch nog even door hoor, nog net dat laatste rondje”, en ”Mijn vriendin gaat wel hard, dus ga ik ook maar even mee”. De ene deelnemer liep 7 rondjes en de ander wel bijna 20, maar allemaal vonden ze het erg leuk. ”Je kan mensen ontmoeten en je blijft nog een beetje in beweging”, vertelt een deelnemer. Een ander vertelt: ”Allemaal leuke mensen om mij heen en beter dan stil thuis zitten”. Na afloop kregen de deelnemers een certificaat en een presentje, en werd met zijn alle vers gemaakte pannenkoeken gegeten om de reserves na het sporten weer aan te vullen.

Toon meer

Harm Brouwer

Harm Studeert Creative Business en werkt parttime voor Regio Noordkop als videoreporter.

Wellicht ook interessant

Back to top button