Den HelderJeugd

Scholen aan Zee teams winnen prijzen tijdens Olympic Moves

Adverentie

Den Helder – Met basketbal en streetdance wisten scholieren van Scholen aan Zee prijzen binnen te slepen in de landelijke finale.

De afgelopen maanden hebben een aantal Scholen aan Zee teams hard gestreden om zich te plaatsen in de finales van Olympic Moves. Voor het eerst sinds jaren stonden er maar liefst vier teams in de landelijke “School Final” op vrijdag 9 juni in Papendal, Velp en Nijmegen.

Finale

Met drie 3×3 basketbalteams en een dansteam mocht Scholen aan Zee zich laten zien tijdens de finale van Olympic Moves. De teams behaalden de overwinning een aantal weken eerder tijdens de regionale finales en mochten zich nu laten gelden tijdens de landelijke finales. De meiden van klas 1, 2 en 3 lieten zien dat Den Helder vol zit met basketbaltalenten. Zij wonnen alle poulewedstrijden vol overtuiging. Tijdens de kruisfinales werd er wederom gedomineerd. De meiden gingen vastberaden de finale in en deze werd dan ook gewonnen. Het meiden-schoolteam bleef niet achter en liet mooi technisch basketbal zien. Tijdens een spannende finale sleepte ook dit sterke team winst binnen en werd daarmee – net als het team jongste meiden – kampioen.

Streetdance
De Scholen aan Zee-dancecrew heeft tijdens de finale ook een enorm succes geboekt. Vijftien dansers van alle Scholen aan Zee locaties hebben de derde plek weten te behalen met streetdance in samenwerking met dansschool The Movement (Rik Niks) uit Den Helder.

Van 12 tot 19 jaar
Olympic Moves laat scholieren tussen de 12 en 19 jaar kennismaken met diverse vormen van sport en laat hen het plezier van samen sporten beleven. In een sfeer van Olympische waarden en passend bij de belevingswereld van jongeren kunnen zij zich via Olympic Moves fysiek, maar ook sociaal verder ontwikkelen. Er doen ruim 350 middelbare scholen aan mee, wat bijna de helft is van alle scholen in Nederland.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button