Sport

Brons voor Blankenzee en Kriele op EK Bowlen

Advertentie:

Julianadorp – Denise Blankenzee (24) en Beaudine Kriele (22) uit Julianadorp hebben maandag op het EK bowlen in Frankrijk een bronzen medaille behaald. De dames verloren in de halve finales van het Duitse duo Laub & Czech, die en passant het Europese record in de halve finale verbroken.

De Europese kampioenschappen voor vrouwen begonnen afgelopen vrijdag met het singles-event. Zes Nederlandse dames, waaronder Blankenzee en Kriele, alsmede Femke Postma, Melissa Sorber, Samantha Greiner en Beejée Westerdijk, vertegenwoordigen ons land in Wittelsheim. Begeleid door coaches Edwin ten Brink, voormalig medaillewinnares Nicole Sanders en Harry Sanders zijn de dames op jacht naar eremetaal. Met een 22e plek was Postma de beste speelster in de singles, maar ondanks dat er geen finaleplek werd behaald, gingen de dames vol vertrouwen beginnen aan het tweede event, de doubles.

Zondag konden de dubbels Postma/Sorber & Greiner/Westerdijk geen scores neerzetten die recht zouden geven op een top 4 klassering. Het was dus aan het laatste dubbel, Blankenzee/Kriele, om op maandag alles te geven voor een top 4 klassering. Blankenzee is voormalig Europees jeugdkampioene en drievoudig bronzen medaille winnares tijdens EK’s voor senioren. Kriele was de bronzen medaille winnares tijdens het laatste EK in Denemarken. De twee begonnen voortvarend. Met teamscores van 397, 413, 457, 382 en 433 pins bevonden de dames zich na 5 van de 6 games virtueel op plek 5. Alleen de top 4 gaat door naar de halve finales en door een geweldige game van Beaudine (255 pins) en een goede game van Denise (216) werden de Denen ingehaald en het derde Finse duo achter zich gehouden (4e plek).

Europees Record en Goud
In de halve finale troffen de Nederlandse dames het Duitse duo Laub en Czech. De Duitse speelsters begonnen sterk met elk vijf strikes op rij en wisten hun indrukwekkende tempo vast te houden. Het Nederlandse duo had moeite om strikes te realiseren en verloor met 395 pins tegen een nieuw Europees record van 554 pins, gevestigd door de Duitse dames. Laub en Czech bleven onverminderd sterk en versloegen in de finale Zweden met 498 tegen 427 pins. De andere bronzen medaille ging naar Finland.

De komende dagen staan maar liefst nog drie events op de agenda voor de dames. Te beginnen met het trio event op dinsdag en woensdag. Donderdag en vrijdag volgt het team event (5 dames van elk land) en op zaterdag de master finales, waarvoor de beste 24 speelsters zich plaatsen. Halverwege het toernooi staan Kriele 13e, Postma 21e en Blankenzee 26e er goed voor om de masters te bereiken. De andere dames hebben nog 12 games om zich te verbeteren.

TEAMKPN Sportfonds
Het Nederlands team wordt in voorbereiding op en tijdens de EK gesteund door het TEAMKPN Sportfonds. De financiële boost die het fonds het team geeft, zorgt ervoor dat er in de voorbereiding extra trainingskampen konden plaatsvinden en dat het team een dag eerder kon afreizen naar Frankrijk om te trainen op de wedstrijdbanen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button