Sport

DWOW wacht nog één finale na zege op Hollandia T

Advertentie:

Wieringerwerf – De veldvoetballers van DWOW hebben in de nacompetitie met 1-3 gewonnen van Hollandia T. Bert de Boer, vaste kracht uit het derde team, viel in en was met drie goals van onschatbare waarde. Na deze winst wacht DWOW nog één finalewedstrijd om hun plek in de derde klasse te behouden.

Trainer Gregory van Sauers ontbrak wegens andere verplichtingen, die hij al maanden geleden bekend had gemaakt. Zijn vervanger was Dirk Groot, en dat ging prima. Al na een kwartier moest Bauke Brandsma met een blessure naar de kant. De Boer kwam in het veld en lang niet iedereen langs de kant wist wie hij was. Dat zou razendsnel veranderen.

Vijf minuten voor rust maakte De Boer op fraaie de 0-1. De tweede helft was amper begonnen of de Boer kon de 0-2 op het scorebord brengen. Hollandia T wekte daarna al de indruk dat het niet meer geloofde in een goede afloop van de wedstrijd. Na dik een uur spelen gooide De Boer het duel definitief in het slot, door de 0-3 te maken. Het voorbereidende werk was gedaan door Mats Berends. Dat het twee minuten voor tijd nog 1-3 werd, interesseerde zelfs de fans van de thuisploeg amper. De Boer kreeg de wedstrijdbal mee naar huis als blijvende herinnering aan de waarschijnlijk mooiste wedstrijd uit zijn loopbaan.

Slotduel
DWOW speelt zondag 16 juni haar laatste wedstrijd voor de nacompetitie tegen Spirit. Deze tegenstander versloeg Con Zelo na strafschoppen. De locatie voor dit duel  is nog niet bekend.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button