Sport

FDS Suomi wint internationaal jeugdtoernooi bij FC Den Helder

Advertentie:

Den Helder – FC Den Helder kan terugkijken op een uitstekend georganiseerd en verlopen internationaal toernooi voor de JO13-1. Het Finse FDS Suomi was in de finale met 2-1 te sterk voor AFC Amsterdam.

AFC was de fysiek sterkere ploeg en kwamen op een 1-0 voorsprong, maar de Finnen lieten zich niet het kaas van de brood eten en gingen volop de strijd aan. Met goed positioneel voetbal werd AFC naar achteren gedrukt en Suomi boog de 1-0 achterstand om in een 2-1 voorsprong. Daar bleef het bij, waarmee Suomi de titel pakte.

Na de finale werden ook nog individuele prijzen uitgereikt. Hemic Stonfilla kroonde zich tot de beste speler van het toernooi, Jens Daalmeijer was de beste keeper van het toernooi. De prijsuitreiking werd verricht door twaalfvoudig wereldkampioen kickboksen Jorina Baars. Zij complimenteerde het deelnemersveld met hun getoonde spel en gaf nog enkele tips mee hoe de spelers hun sportcarrière op de beste manier kunnen vervolgen. FC Den Helder kan terugkijken op een prima verlopen toernooi. Van de elf ploegen eindigde FC Den Helder mix op plek tien en FC Den Helder onder 13 op plek elf.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button