Den Helder

Gemeente Den Helder start meldpunt voor zorgfraude

Advertentie:

Den Helder – De gemeente Den Helder heeft een meldpunt voor zorgfraude opgericht. Daar kunnen vermoedens van fraude van een zorgaanbieder die door de gemeente wordt betaald vanuit de Wmo- of Jeugdwet worden gemeld. Iedereen kan de melding doen, ook als de melder zelf geen Wmo- of Jeugdzorg ontvangt. Ook (zorg)professionals kunnen hun vermoeden van zorgfraude melden bij het meldpunt.

Meldingen kunnen bijvoorbeeld gaan over het vermoeden dat iemand geen, te weinig of onregelmatig zorg krijgt; de gemaakte afspraken over de zorg niet zijn nagekomen; er meer zorg wordt aangevraagd dan nodig is; de zorg wordt geleverd door ondeskundig personeel; er misbruik wordt gemaakt van zorggeld of gekregen voorzieningen; de kwaliteit van de zorg onvoldoende is; of de kwaliteit van de locatie onvoldoende is.

De gemeente gaat vertrouwelijk met gegevens om. Melden kan via Meldpunt zorgfraude – Gemeente Den Helder (https://www.denhelder.nl/Onderwerpen/Hulp_en_zorg/Meldpunt_zorgfraude).

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button