Defensie

Marine onderschept 2.177 kilo cocaïne in Caribisch gebied

Advertentie:

Caribisch gebied – Zr.Ms. Groningen heeft 2.177 kilo cocaïne onderschept in het Caribisch gebied. Dat gebeurde al op 16 mei, maar is nu pas bekend gemaakt.

De drugs zaten aan boord van twee go-fasts. Deze snelle bootjes werden ontdekt door een maritiem patrouillevliegtuig van de Kustwacht Caribisch Gebied. Zr.Ms. Groningen zette daarop koers naar de verdachte vaartuigen. De aan boord gestationeerde Amerikaanse helikopter steeg in de omgeving van de go-fasts’op. Ook beide FRISC-onderscheppingsboten werden ingezet. Aan boord hiervan zaten het Fleet Marine Squadron en een Amerikaanse maritiem wetshandhavingsteam.

Na schoten op de buitenboordmotoren gaven de vier verdachten zich pas over. Ze zijn overgedragen aan de Amerikaanse kustwacht, net als de drugs. De cocaïne is inmiddels vernietigd. De verdachten worden in Amerika vervolgd.

Derde onderschepping
Dit is het derde onderschepte drugstransport waar Zr.Ms Groningen bij betrokken is. Het patrouillevaartuig vaart sinds begin april 2024 als stationsschip in het Caribisch gebied. Het schip wordt onder meer ingezet voor counterdrugsoperaties. Dat gebeurt afwisselend in samenwerking met de Amerikaanse kustwacht en Kustwacht Caribisch Gebied.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button