Sport

Sportingclub Theo Komen boekt mooie resultaten op boks- en kickboksevenement

Advertentie:

Den Helder – Het was zaterdag genieten voor de kickboksers en aanhang bij een groots opgezet toernooi in Purmerend. Sportingclub Theo Komen was er ook bij. Zij hebben één missie: terug naar de nationale top, en daarvoor doen ze veel.

Levy Bontes vocht de eerste partij, maar zat er helemaal niet lekker in. Hij was zenuwachtig, maar betrad toch de ring vol opportunisme. Drie rondes lang probeerde hij zijn tegenstander te overklassen, maar de tegenstander wist teveel punten te scoren in de rondes. De tegenstander wist Levy veel terug te drukken en wist zo de partij naar zich toe te trekken. Bontes verloor uiteindelijk op punten.

Tijs Batenburg vocht als tweede, en tijdens deze partijen werd er veel geclinched. Tijs zijn tegenstander maakte hier gretig gebruik van en scoorde veel punten. Sterker nog, Tijs kreeg in de eerste ronde acht tellen door een goed geplaatste knie in de clinch. Deze tactiek bleef zijn tegenstander hanteren, terwijl Tijs juist wilde vechten. De eerste ronde ging overtuigend naar zijn tegenstander. De tweede ronde was voor Tijs. Vanaf het begin van de derde ronde probeerde zijn tegenstander opnieuw alleen maar te clinchen, terwijl Tijs wilde vechten. Telkens als er gevochten kon worden, scoorde Tijs met stoten en trappen. Helaas waren het niet genoeg om de partij naar zich toe te trekken. Tijs verloor op punten.

Elana van Regenmortel
Elana van Regenmortel stond haar derde partij in de ring en was vastbesloten om te winnen. Bij haar laatste partij baalde ze enorm, omdat ze wist dat ze had kunnen winnen. Dit gaf haar het vuur en de motivatie om keihard te trainen en klaar te zijn voor deze partij. Elana wist meer combinaties van stoten en trappen te landen en trok de eerste ronde overtuigend naar zich toe. De tweede ronde was bijna een kopie van de eerste ronde en ging opnieuw naar Elana. In de derde ronde ging Elana in overdrive en vloeiende combinaties van stoten en trappen. Elana won overtuigend op punten.

Angelo Ammons had de laatste partij van de groep. Angelo ging voor het eerst de ring in en was zeker voorbereid en gretig. Het gevecht begon met een paar voorzichtige bewegingen van beide kanten, waarbij ze elkaars kracht en zwaktes testten. Na een korte periode van aftasten, barstte het gevecht los in een serie snelle en krachtige uitwisselingen. Hoewel zijn tegenstander een geduchte tegenstander was, gaven Angelo’s techniek en snelheid hem een duidelijke voorsprong. Met precisie en controle bereidde hij zijn tegenstander voor op wat komen ging. Wanneer Angelo het tempo omhoog bracht en een reeks snelle bewegingen uitvoerde, werd zijn tegenstander gedwongen zich terug te trekken en landde Angelo de beslissende slagen. Angelo wint op knock-out en zijn ontlading was dan ook passievol en groot.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button