Sport

Team Karsten kroont zich tot Helders clubkampioen jeu de boules

Advertentie:

Den Helder – Jeu de boulesvereniging Entre Nous organiseerde zaterdag 8 juni het Helders Kampioenschap mix. Hannie Karsten en haar zoon Alonzo wisten de titel binnen te slepen.

Het toernooi, waarvoor elf teams zich hadden opgegeven, begon om 10:00 uur. De deelnemers konden zich via de voorronden plaatsen voor de finale. In die voorronde vielen verrassende uitslagen te noteren. Zo werd de kampioen van 2023 uitgeschakeld voor de titel. Nieuwe koppels wisten zich wel te plaatsten voor de halve finales, waarin het er spannend aan toe ging.

Uiteindelijk ging de finale tussen Hannie Karsten met haar zoon Alonzo Karsten tegen de finalisten van 2023: Nel Seykens met Simon Boendermaker. In het begin van de wedstrijd ging het aardig gelijk op: na zes werpronden was de tussenstand 6-6. Het kon alle kanten op, maar de ervaring van Alonzo Karsten gaf de doorslag. Hij speelt veel competities, en door zijn goede spel liepen hij en zijn moeder Hannie steeds verder uit. Na drie kwartier was de tussenstand 10-7. In de tiende werpronde wist team Karsten de winst naar zich toe te trekken en met 13-7 de finale te winnen. Daarmee namen Hannie en Alonzo Karsten de titel mix kampioenen 2024 over van Wendy en Jan Karsten, die in 2023 wonnen.

Tweede, derde en vierde plaats
Team Nel Seykens met Simon Boendermaker konden ondanks de verloren finale op een geslaagd toernooi terug kijken. De strijd om de derde en vierde plaats ging tussen de verrassend spelende teams Marianne Boonstra en Rob Groen tegen Conny Disco met Marc Leufkens. Marianne en Rob waren dit keer te sterk voor Conny en Mark en pakten de derde plaats met een 13-3 overwinning. Conny en Mark konden toch terugkijken op een sterk toernooi.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button