Den Helder

Zaak rond geweld tegen zus in september voor de rechtbank

Advertentie:

Den Helder – De rechtbank in Alkmaar buigt zich op 3 september over de strafzaak tegen de 20-jarige David I. uit Den Helder. Dat bleek maandag tijdens een zogenaamde pro forma zitting bij de rechtbank in Haarlem. I. zit momenteel al bijna een jaar vast, omdat hij verdacht wordt van een poging tot zware mishandeling op zijn zus.

De Nieuwedieper zou zijn zus op 21 juli meermalen hard tegen haar hoofd, gezicht en lichaam hebben gestompt. Hij is overigens geen onbekende van politie en justitie. Hij liep op het moment van de mishandeling nog in de proeftijd van twee eerdere veroordelingen.

De officier van justitie gaf maandag aan dat normaal gesproken een verdachte van een poging tot zware mishandeling na een jaar wel ongeveer op vrije voeten zou kunnen komen, maar in de zaak tegen I. ligt dat anders. Naar aanleiding van psychologisch onderzoek is de kans namelijk aanwezig dat de Nieuwedieper een TBS-maatregel met voorwaarden krijgt opgelegd voor de mishandeling. De deskundigen van het Forensisch Instituut en de reclassering lijken het in de rapportages echter niet volledig met elkaar eens te zijn over hoe de rechtbank met de Nieuwedieper om zou moeten gaan, dus de deskundigen zullen op de zitting over hun zienswijze moeten worden gehoord.

Verslag door Joost Verhagen

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button