Sport

Zuidema wint laatste etappe, tourzege voor Leroy Weijers (update)

Advertentie:

Den Helder – Leroy Weijers is de winnaar van de 69e Tour de Lasalle. Daniel Zuidema won zondag op de Javastraat het criterium, maar de voorsprong van Weijers in het algemeen klassement kwam nimmer in gevaar. Ploeggenoot (Sinnige Bouwmanagement) Bart Sinnige eindigde als tweede en de ploeg nam vrijwel alle truien mee naar huis. Op de derde plaats in het klassement eindigde Martijn Drijver uit Texel.

De vierde en laatste dag begon als vanouds met een Dikke Banden race. Gevolgd door het criterium van de nieuwelingen meisjes en junioren dames. Het tempo lag laag, waardoor er constant in een groep gereden werd. De eindspurt moest beslissen en bij de nieuwelingen meisjes won Evie Reijn, voor Mirthe Mons en Maxime Takken. Maxime werd hiermee definitief de winnaar van deze klasse en neemt de Roze trui mee naar huis. Bij de Junioren was Anna Linde van Dorp toch echt overtuigend de snelste, voor Hannah Kiers en Styn Westra. Van Dorp won daarmee het klassement en kreeg de Paarse trui mee naar huis.

Om 15.00 uur was het tijd voor het afsluitende criterium van de 69e Tour de Lasalle. Met de Sinnige formatie stevig in een heel aantal truien beloofde het een spannende koers te worden vol tactvolle acties en ontsnappingspogingen. Door het hoge tempo, het ging af en toe 60 kilometer per uur, bleken ontsnappingen niet mogelijk. Het resulteerde in een supersnelle sprint. De zege moest zelfs door de video bepaald worden. Het verschil was namelijk slechts drie duizenden tussen Kay Blokdijk en Daniel Zuidema. De laatste bleek toch echt de snelste en schreef hiermee de tweede etappezege van deze Tour op zijn naam. Martijn Drijver pakte de laatste podiumplaats.

De truien
De gele trui bleef met dit podium om de schouders van Leroy Weijers. Hij is hiermee de winnaar van de 69e Tour de Lasalle. Ook De Blauwe trui en de Regiotrui was voor Weijers en zijn ploeggenoten Bart Sinnige en Tim van Lopik namen respectievelijk het wit en het groen mee naar huis. Al met al dus een zeer geslaagde tour voor het team van Sinnige. Alleen de zwarte trui, voor de meest strijdlustige renner, was voor een andere formatie en wil de Militairen. Julian Bonouvrie kreeg deze trui toebedeeld en was daar ook zeer tevreden mee. “Eigenlijk hadden we daar vooraf een beetje op ingezet”, vertelde hij na afloop. “Door de huidige situatie in de wereld zijn veel Defensierenners aan het werk en konden we dus ook niet met de sterkste ploeg meedoen, dus dat we niet voor de eindzege zouden strijden was vooraf wel duidelijk. Toch een trui mee kunnen nemen is een mooie opsteker.”

Het nieuwe hoofd jury, Richard Vermeeren, was na afloop van deze tour ook uiterst positief gestemd. “Wat een prachtige wedstrijd is dit, echt uniek in Nederland en dat moet ook echt behouden worden. Complimenten aan de organisatie en al die vrijwilligers die er gezamenlijk echt iets moois van maken, daar kunnen andere wedstrijden in het land echt een voorbeeld aan nemen.” Als hij volgend jaar gevraagd wordt bij de Tour aanwezig te zijn, reist de Limburger weer graag af naar Den Helder. Voorzitter Wim Erkelens Cooke kan ook terugkijken op een geslaagde editie. Het was zijn tiende en vermoedelijk de laatste als voorzitter, want in Ralph Artz is al een opvolger gevonden. Het komend jaar trekken beide heren gezamenlijk op, zodat Arts op een goede manier het stokje kan overnemen.

Luister hieronder het 1e uur van de 4e etappe terug.

Luister hieronder het 2e uur van de 4e etappe terug.

Luister hieronder het 3e uur van de 4e etappe terug.

Luister hieronder het 4e uur van de 4e etappe terug.

Luister hieronder het 5e uur van de 4e etappe terug.

Luister hieronder het 6e uur van de 4e etappe terug.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button