Den Helder

Inloopspreekuur Visbuurt heet voortaan De Buurthaven

Adverentie

Het inloopspreekuur in de Maranathakerk heeft een nieuwe naam: De Buurthaven. De naam is bedacht door Rineke Veen. Uit meerdere inzendingen van de prijsvraag heeft een jury van de wijkagent, wijkconciërge en een beleidsambtenaar deze naam unaniem gekozen. Op dinsdag 9 juli ontving de prijswinnares een dinerbon uit handen van wethouder Tjitske Biersteker-Giljou: “Een mooie naam voor een plek waar mensen zich welkom voelen om een vraag te stellen of iets te bespreken”.

Het inloopspreekuur is gestart op 4 juni in de Maranathakerk. Elke dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur organiseren gemeente en verschillende maatschappelijke partners samen het inloopspreekuur voor inwoners van de Visbuurt. Hier worden vraagstukken opgehaald en beantwoord, kunnen zorgmijders beter in beeld komen en wordt in kaart gebracht welke overlast er speelt in de Visbuurt. Met behulp van deze input wordt gezamenlijk de leefbaarheid in de Visbuurt verbeterd. Door samenwerking tussen gemeente en diverse partners wordt meer maatwerk mogelijk. Het spreekuur kan zonder afspraak iedere dinsdagochtend worden bezocht. Koffie en thee staan klaar.

Inwoners kunnen op het spreekuur terecht met diverse en uiteenlopende vragen. Zoals: heeft u een hulpvraag en komt u er zelf niet meer uit? Maakt u zich zorgen om uw buren? Maakt uw gezondheid het lastig in uw huis te blijven wonen? Ervaart u overlast en weet u niet waar of bij wie u dit kan melden? Is uw kind verslaafd aan de computer? Heeft u moeite met het betalen van uw vaste lasten? Is uw administratie niet op orde? Bent u eenzaam? Of wilt u gewoon een praatje maken? Inwoners vinden hier een luisterend oor.

Professionals
Er zijn ten minste drie professionals aanwezig. De samenstelling is wekelijks wisselend. Het is altijd mogelijk om een afspraak met de juiste professional te maken. Aan het spreekuur doen medewerkers mee van de wijkverpleging de Omring, Humanitas (o.a. financiële administratie), Stichting MEE & de Wering (opbouwwerk en informatiewinkel), de wijkagent, ervaringsdeskundige RCO De Hoofdzaak, Vangnet en Advies, Leger des Heils, team Zorg en de wijkconciërge. In de Maranathakerk is een aparte ruimte voor vertrouwelijke gesprekken, privacy is immers belangrijk.

Het spreekuur is een vervulling van de wens die naar voren kwam uit gesprekken met bewoners over gebiedsgerichte aanpak. Met een volle maand praktijk kan al voorzichtig gezegd worden dat het inloopspreekuur aanslaat. Tientallen bezoekers hebben er al een kijkje genomen en konden worden verder geholpen. Het inloopspreekuur is open op elke dinsdag in de Maranathakerk, Vijzelstraat 73 in Den Helder, van 10 tot 12 uur. Tijdens de Visbuurtweek zal er geen spreekuur zijn.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button