Den HelderHollands KroonJeugdSchagenSport

Blijf bewegen in vakantie met Summerfun

Regio Noordkop – De afgelopen periode konden kinderen gratis kennismaken bij sportverenigingen en andere sportieve aanbieders. Dat krijgt nu een vervolg. Tegen een kleine vergoeding of gratis kan de jeugd de hele vakantie lang sporten en bewegen via Summerfun op veiligsporten.nu. Het initiatief komt van Team Sportservice, sportaanbieders zorgen voor de uitvoering.

In de gemeenten Schagen, Hollands Kroon en Den Helder zijn alle sportaanbieders gevraagd een of meerdere trainingen aan te bieden in de vakantieperiode. Monique de Vries van Team Sportservice: “Bouwdorpen, sportevenementen, ze gaan allemaal niet door. Logisch, maar ik dacht wel: dan moeten we toch een alternatief aanbieden. Want de hele vakantie stilzitten is ook geen optie. Vandaar Summerfun. Verenigingen en andere sportaanbieders kunnen hun activiteit aanmelden. Specifiek voor kinderen en jongeren van 4 tot 14 jaar.”

Meer leden door Summerfun?
Veiligsporten.nu is in het leven geroepen om iedereen in beweging te krijgen of houden tijdens de coronacrisis. De aanbieder kan een activiteit aanmaken, melden of deze voor alleen leden of ook niet-leden toegankelijk is en zo hun sport onder de aandacht brengen. “We hebben daar hele goede reacties op gekregen. Zowel van verenigingen en clubs als van deelnemers. Sommige verenigingen hebben er zelfs leden bij gekregen door deze actie. Met Summerfun kunnen ze dat nog wat verlengen. Wellicht levert het ze nog meer leden op. Aan de andere kant kunnen kinderen zo ook eens iets uitproberen wat ze leuk lijkt of nog niet kennen”, licht Monique de Vries toe.

Om al het zomeraanbod te bundelen is gekozen voor het kopje Summerfun. Een verzamelnaam voor alle activiteiten in de zomervakantie. Dat is wel zo overzichtelijk voor de zoekende deelnemer. Klik op veiligsporten.nu links het kopje Summerfun aan, daar is het vakantieaanbod te zien. Voor de sportaanbieder geldt: ook activiteiten die doorgaans alleen voor volwassenen zijn, maar waar voor deze zomerperiode ook kinderen aan mee kunnen doen, kunnen aangemeld worden. Dat geldt ook voor een ouder- en kindactiviteit.

Vakantie
“Zo vind je misschien wel een nieuwe sport of eentje die bij je past. Het aanbod kan gedurende de hele vakantie aangevuld worden, dus het is handig om de site te blijven volgen. Het reguliere aanbod voor andere doelgroepen is er ook nog te vinden.”

Meer weten? Stuur een mail naar schagen@teamsportservice.nl. Let wel: tijdens de vakantieperiode is Team Sportservice minder goed te bereiken, maar de medewerkers doen uiteraard hun best zo snel mogelijk te antwoorden.

Trefwoorden
Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, hoofdredacteur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via hoofdredactie@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
Close