Hollands KroonVideo

Eerste mobipunten van Nederland gelanceerd in de Kop (video)

Advertentie:

Hollands Kroon – De eerste mobipunten van Nederland zijn gelanceerd in de Kop van Noord-Holland. Wethouders Theo Meskers (Hollands Kroon), Heleen Keur (Den Helder) en Hans Heddes (Schagen) hebben de punten voor het eerst in gebruik genomen.

Op een mobipunt worden verschillende vormen van vervoer aangeboden. Het openbaar vervoer is er vaak vlak in de buurt en er staan deelfietsen en -auto’s. De mobipunten zijn opgezet vanuit het regionaal samenwerkingsverband De Kop Werkt! en zijn bedoeld om de bereikbaarheid en leefbaarheid van steden en dorpen in de regio te vergroten. Daarnaast zijn de deelauto’s van een mobipunt een duurzaam alternatief voor het hebben van een eigen auto. Het gebruik van de deelfietsen en deelauto’s is bovendien simpel: reserveren kan online via www.mobipunt.net of via de app en vervolgens rijd je weg.

Deelnemende partijen
Bij de ontwikkeling van de mobipunten zijn veel partijen uit de Kop betrokken, waaronder de gemeenten Hollands Kroon, Schagen en Den Helder, provincie Noord-Holland, bewonersverenigingen, Pro bedrijven, Advier, Avia Marees, Connexxion, Microsoft en Google. Zo leveren de gemeenten deelauto’s en zorgt Pro bedrijven voor de schoonmaakwerkzaamheden, zodat de auto’s netjes blijven.

De eerste mobipunten zijn geopend bij het busstation in Den Oever en verder in Middenmeer, Wieringerwerf en ’t Veld. In Den Helder staan de eerste punten bij het station, De Schooten en Willemsoord en in de gemeente Schagen is het station de eerste locatie. In de komende tijd groeit het aantal mobipunten in de Kop van Noord-Holland. De ambitie is om veertien mobipunten in ontwikkeling te hebben aan het einde van 2020 en veertig in 2021.

Interesse in een mobipunt?
Mensen die interesse hebben in een mobipunt in hun buurt, kunnen contact opnemen via www.mobipunt.net om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Hierdoor kan het netwerk groeien op plekken waar er ook vraag is naar onder andere deelauto’s en –fietsen. Zo werken we aan een betere bereikbaarheid van de Kop.

Dit project valt onder ‘De Kop Werkt!’, het regionaal stimuleringsprogramma van de vier Kopgemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen en de provincie Noord-Holland. De kop werkt, werken samen aan een toekomstbestendige regio. Dat doen zij door continu kansen te benutten die de kracht van de regio versterken. Daarbij gaat het om de ontwikkeling van havens, agribusiness, energiesector, toerisme, bereikbaarheid en leefomgeving. Meer informatie is te vinden op www.dekopwerkt.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button