Hollands KroonPolitiek

Hollands Kroon: gunstig gebied voor innovatieve agrarische sector

Anna Paulowna – De Amsterdam Green Campus heeft recent een onderzoek uitgevoerd naar de agrarische sector in Hollands Kroon. De gemeente heeft hier samen met LTO Noord Hollands Kroon opdracht voor gegeven. De belangrijkste uitkomst is dat Hollands Kroon een professionele innovatieve productiesector heeft en dat de omstandigheden in dit gebied zeer gunstig zijn voor de agrarische sector.

Op basis van interviews en een enquête is uitgezocht wat de agrarische sector nodig heeft voor de toekomst en hoeveel ruimte daarvoor nodig is. Ruim 200 agrarische ondernemers hebben de enquête ingevuld, waarmee een goed beeld is gevormd hoe de sector in Hollands Kroon ervoor staat. De opgave voor de komende jaren is de samenwerking op te zoeken, zowel binnen de sector als met de overheid om meer kennisontwikkeling te bevorderen. Het doel is uiteindelijk te bereiken dat Hollands Kroon tot de meest innovatieve agrarische sector van Nederland gaat behoren.

Vervolggesprekken
De gemeente en LTO Noord Hollands Kroon willen verder in gesprek met de ondernemers om te bespreken hoe aan deze doelstellingen invulling te kunnen geven. Aan alle agrarische ondernemers zal eind augustus  een open uitnodiging worden verstuurd. Hoe deze gesprekken georganiseerd gaan worden, is mede afhankelijk van de mogelijkheden die er op dat moment zijn in verband met de maatregelen rondom het coronavirus.

Trefwoorden
Toon meer

Yvonne de Groot

Mijn naam is Yvonne de Groot, geboren en getogen in Den Helder. Ik ben werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
Close