Hollands KroonPolitiek

Hollands Kroon: gunstig gebied voor innovatieve agrarische sector

Anna Paulowna – De Amsterdam Green Campus heeft recent een onderzoek uitgevoerd naar de agrarische sector in Hollands Kroon. De gemeente heeft hier samen met LTO Noord Hollands Kroon opdracht voor gegeven. De belangrijkste uitkomst is dat Hollands Kroon een professionele innovatieve productiesector heeft en dat de omstandigheden in dit gebied zeer gunstig zijn voor de agrarische sector.

Op basis van interviews en een enquête is uitgezocht wat de agrarische sector nodig heeft voor de toekomst en hoeveel ruimte daarvoor nodig is. Ruim 200 agrarische ondernemers hebben de enquête ingevuld, waarmee een goed beeld is gevormd hoe de sector in Hollands Kroon ervoor staat. De opgave voor de komende jaren is de samenwerking op te zoeken, zowel binnen de sector als met de overheid om meer kennisontwikkeling te bevorderen. Het doel is uiteindelijk te bereiken dat Hollands Kroon tot de meest innovatieve agrarische sector van Nederland gaat behoren.

Vervolggesprekken
De gemeente en LTO Noord Hollands Kroon willen verder in gesprek met de ondernemers om te bespreken hoe aan deze doelstellingen invulling te kunnen geven. Aan alle agrarische ondernemers zal eind augustus  een open uitnodiging worden verstuurd. Hoe deze gesprekken georganiseerd gaan worden, is mede afhankelijk van de mogelijkheden die er op dat moment zijn in verband met de maatregelen rondom het coronavirus.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button