Den HelderLOS Den HelderSport

LOS Radio live bij virtuele Tour de Lasalle

Den Helder – Dit jaar geen officiële Tour de Lasalle, maar vanaf zaterdag 11 juli wel een virtuele. Die start rond 12.00 uur vanuit het GameDay Centrum in de Helderse Spoorstraat (voormalige Kijkshop, red.). Aan de start verschijnen vier oud-winnaars van de wielerronde. LOS Radio doet live verslag.

De LOS is normaal gesproken vier dagen live bij de Tour, maar vanwege corona dit jaar geen wielerfestijn en dus ook geen live-uitzending. De virtuele tour start zaterdag en duurt enkele weken, met op 15 augustus de finale in de Stadshal. “Deelnemers moeten in die periode twee etappes afleggen, een in Den Helder en een op Texel. De vier die de snelste tijd neerzetten gaan naar de finale. En ja, ze mogen dezelfde etappe vaker rijden als ze op die manier hun tijd willen verbeteren”, aldus Tourvoorzitter Wim Erkelens Cooke.

De virtuele tour is een officiële KNWU-wedstrijd en geldt als proef. Als het allemaal goed bevalt, wordt de opzet misschien gebruikt om landelijk een wintercompetitie op te zetten. Dat is van later zorg, eerst zaterdag de start en die vindt om 12.00 uur plaats. Wethouder Peter de Vrij geeft het startschot en LOS Radio doet live verslag tussen 11.00 en 13.00 uur. Aan de start in de Spoorstraat vier oud-winnaars, te weten Ed Scholte, Willem Mulder, Harry Stam en Marc Hulzebos.

Klik hier voor alle frequenties

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button