GR2022DH

Harmen Krul opnieuw lijsttrekker CDA

Den Helder – De leden van het CDA hebben de 27-jarige Harmen Krul unaniem benoemd tot lijsttrekker van de komende gemeenteraadsverkiezingen 2022. De kersverse lijsttrekker heeft er zin in: “Er is nog genoeg te doen. De opgave is enorm en alleen samen kunnen we kansen verzilveren.” Onder luid applaus werd de enkelvoudige voordracht van het bestuur aangenomen.

Tijdens een goed bezochte algemene ledenvergadering werd stevig gediscussieerd over de komende verkiezingen. Voorzitter Michel Bakelaar van de lokale afdeling was blij met de hoge opkomst, zowel fysiek als digitaal. “Het is belangrijk dat we met elkaar een discussie gevoerd hebben over het gedachtegoed van de partij. We sluiten onze ogen niet voor wat er in het landelijke CDA gebeurt, we leren ervan en kijken vooruit. Onze waarden blijven overeind, dat is de basis van ons handelen”, aldus Bakelaar.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 werd het lokale CDA voor het eerst de grootste landelijke partij. Krul besteedde veel tijd aan de samenwerking binnen de gemeenteraad. De volgende stap is de zichtbaarheid naar de inwoners. “Gemeenten hebben hun mond vol van participatie, democratische vernieuwing en een samenwerkende overheid. Het is me tegengevallen hoe ingewikkeld het is, maar ik ben ervan overtuigd dat we de kloof tussen politiek en inwoners kunnen dichten. Dat is mijn opdracht van de partij en die ga ik de komende jaren uitvoeren. Onze club heeft het landelijk lastig, dan wil ik geen stap naar achter zetten – maar lokaal een stap naar voren”, zegt Krul strijdlustig. De 27-jarige Nieuwedieper was verkiesbaar bij de Tweede Kamerverkiezingen en wordt binnen het CDA bestempeld als een van de grotere talenten, maar kiest bewust voor nog een periode in ‘zijn’ Den Helder.

“Tegen de landelijke stroom in groeit de lokale afdeling”, meldt de voorzitter tot slot enthousiast. “Juist omdat we vasthouden aan onze normen en waarden en continu die samenwerking zoeken. Dat geeft energie om er vol tegenaan te gaan.”

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Krul, de loopjongen van de corrupte partijbonzen. Een redelijk denkend mens wil met het cda niet geassocieerd worden. En ook niet met d66, pvda, gl, vvd

Back to top button
%d bloggers liken dit: