Hollands KroonJeugd

Hollands Kroonse Uitdaging helpt Meerpeen Theater Talentontwikkeling

Advertentie:

Wieringerwerf – Meerpeen Theater Talentontwikkeling in Wieringerwerf organiseerde eind juni een musical workshop en selectie dag voor Musical Talent, de nieuwe musical talentengroep in de Kop van Noord-Holland.

Het doel is jong talent een podium te bieden. Daarbij wordt veel geïnvesteerd in kwaliteit en scholing. Meerpeen Theater heeft gemerkt dat veel kinderen hun talenten verder willen ontwikkelen. Echter om dit op hoog niveau te kunnen doen ontbraken de mogelijkheden in Hollands Kroon en omgeving. Dat is het gat dat Meerpeen Theater wil opvullen.

Talenten
Zij hebben gemerkt dat getalenteerde kinderen niet volledig tot bloei kunnen komen omdat er geen plek is waar hun talenten worden gestimuleerd in het bijzijn van gelijkgestemden. Daardoor haken ze vaak af bij de reguliere verenigingen. Musical Talent, zoals het project heet, zal deze kinderen door middel van gerichte coaching stimuleren tot een hoger niveau te komen. Ze zullen wekelijks repeteren en door het jaar heen worden extra workshops georganiseerd om het ontwikkelen van bepaalde kwaliteiten te stimuleren.

Het hoofddoel is jaarlijks een grote musicalproductie neer te zetten, van hoog niveau, in theater Het Vikingschip in Den Oever. Dit zodat de kinderen het gevoel van theater kunnen ervaren voor een groot publiek.

Coach
De deelnemers kregen op de workshop en selectiedag les van de coach van de talentengroepen van Meerpeen Theater Michelle de Jong, van dance captain van meerdere nationale en internationale musicalproducties Pieter de Groot en actrice Jolijn Henneman, bekend van onder meer de film Misfit en haar hoofdrol als Sophie in de nationale musicalproductie Mamma Mia. Zij was ook halve finaliste in het televisieprogramma ‘Op zoek naar Maria’.

Zowel de musicaldag als de eerste musicalproductie van Musical Talent worden mede mogelijk gemaakt door de Hollands Kroonse Uitdaging.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button