Den HelderPolitiek

Kees Visser heel blij dat D66 en GroenLinks toetreden tot de coalitie

Advertentie:

Den Helder – VVD wethouder Kees Visser is heel blij dat D66 en GroenLinks toetreden tot de Helderse coalitie, dat zei hij tijdens het radioprogramma ‘Stennis met Frank en Dennis’ afgelopen zaterdagochtend. Volgens Visser zijn de opgaven voor de stad Den Helder te groot voor de gemeente alleen, dus is het goed dat beide partijen gedeputeerden bij de provincie hebben en dat D66 een plek heeft in de landelijke regering.

Tijdens het radioprogramma vertelde Visser, die na het afronden van de formatie stopt als wethouder, onder andere over de reden waarom hij afzwaait en wat hij nu gaat doen. Hij heeft nog geen nieuwe baan op het oog en blijft actief als raadslid. Visser liet wel doorschemeren dat dit raadslidmaatschap misschien niet voor de volledige vier jaar zal zijn.

Visser is sinds 2006 actief in de Helderse politiek, twee periodes als raadslid en twee periodes als wethouder. Met Frank Kok en Dennis Verhoef besprak hij zaterdagochtend onder andere waar hij het meest trots op is en wat het grootste hoofdpijndossier was (toch wel het stadhuis). Ook spraken de heren over de voor- en nadelen van het wethouderschap. Visser kijkt er naar uit om “gewoon weer Kees Visser te zijn en niet die ene VVD wethouder.”

Brede coalitie
De afgelopen maanden stonden politiek gezien uiteraard in het teken van de formatie. De nieuwe coalitie is rond, zo werd recentelijk bekend gemaakt. Acht partijen (Beter voor Den Helder, VVD, CDA, D66, Stadspartij, PvdA, GroenLinks en Seniorenpartij) mogen het samen gaan doen. Volgens Visser is het goed dat er een brede coalitie komt en hij is blij met de twee nieuwkomers, D66 en GroenLinks: “De opgaven die we in Den Helder hebben zijn te groot voor de gemeente alleen. Partijen als GroenLinks en D66 kunnen zaken via hun landelijke afdeling aan de orde stellen. Beiden hebben ook gedeputeerden bij de provincie en D66 zit in de landelijke regering.”

De volledige uitzending van ‘Stennis met Frank en Dennis’ waarin Kees Visser te gast was is terug te luisteren via deze link.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

2 reacties

 1. Een redelijk denkend mens houdt zich verre van d66 en GL. Deze partijen hebben een ideologie met landverraad en communisme. Dat deze partijen het Visser Verdienmodel steunen stuwt de inflatie mee omhoog. Wij allen worden hiermee ernstig geschaad. De oorlog tegen het levensfase CO2 dient slechts het verdienmodel van enkelen en stimuleert de armoede van velen. Iemand die vindt journalist te zijn dient het Visser verhaal stevig te toetsen en geen doorgeef Luik te zijn. Nb: de inflatie wordt niet veroorzaakt door de oorlog in Oekraïne, het zijn de Vissers die het doen.

  1. De huidige inflatie is mijn inziens onder meer zo hoog doordat de Europese Centrale Bank jarenlang de rente kunstmatig te laag heeft gehouden om zo de heilig geachte ecoonomische groei aan te wakkeren. Twee procent inflatie was het streven, en dat ging een paar jaar goed, maar op een gegeven moment slaat de balans door en is er aan de geldontwaarding geen houden meer aan.

   Voor de economen die dit riskante beleid op hun geweten hebben, is de oorlog in Oekraïne een geweldige bliksemafleider, want wat is er mooier dan dit conflict de schuld te geven van de huidige malaise en hun eigen falen? De oorlog zal wellicht een rol spelen, maar geen doorslaggevende. En wij zijn simpelweg de pineut. De economen met hun academische studies en dito salarissen, die de doos van Pandora hebben geopend, verdienen genoeg geld om de door hun gestimuleerde inflatie te doorstaan, maar de mensen met een kleine beurs betalen het gelag.

   Dat de economie een jaar stil heeft gelegen vanwege corona, zal overigens ook niet hebben bijgedragen aan een gezonde economische situatie….

   En dan zegt minister Kaag vandaag ‘dat we met z’n allen een stukje armer’ zullen worden als gevolg van de torenhoge inflatie. Met z’n allen! Met andere woorden: zij en ik. Hoe durft ze dat te beweren met haar ministersalaris van een kleine twee ton! Deze maatschappij is ziek. En de poitiek is nog zieker, ongeneeslijk zelfs…..

Wellicht ook interessant

Back to top button