Cultuur/NatuurDen HelderKop van Noord-HollandSchagen

Zwerftocht met gids door Botgat bij Groote Keeten

Advertentie:

Groote Keeten – Zwerf mee door Botgat, het fraaie natuurgebied tussen Callantsoog en Den Helder, op zoek naar orchissen en de tapuit. Gidsen van Landschap Noord-Holland vertellen op zondag 24 juli al wandelend alle ins en outs over dit gebied.

Botgat ligt in de Noordduinen bij Groote Keeten. Voorheen een schietbaan van Defensie met gebouwtjes en veel beton. Dat heeft Landschap Noord-Holland allemaal verwijderd en vervolgens ging de natuur hier haar gang. Wandel mee en ontdek wat er allemaal is veranderd: Zandverstuivingen, bloemenpracht, vlinders, vogelrijkdom en een schitterend panorama.

De tapuit, een vogel, heeft dit gebied ook ontdekt. Zeker de helft van alle tapuiten in de Noordduinen broedt dan ook hier. Ze broeden in konijnenholen en houden van laag duingras. Omdat het broedseizoen nu ten einde is kan er eindelijk een kijkje worden genomen. Tijdens de wandeling laten de gidsen zich verrassen door hetgeen ze op het pad tegenkomen. Er groeien planten zoals wintergroen en orchissen en er kan zo een haas voor je voeten wegschieten.

Aanmelden
Tips van de organisatie: Trek goede wandelschoenen en kleding aan. Het wordt aangeraden om een verrekijker mee te nemen. De excursie is geschikt voor wandelliefhebbers vanaf 12 jaar. Bij voorkeur vooraf reserveren via de website van Landschap Noord-Holland. De excursie begint op 24 juli om 13.00 bij de strandopgang bij restaurant De Princen Keet, Achterweg 2 1759 NH Groote Keeten.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button