Cultuur/NatuurHollands KroonUitgaan

Line-up tentoonstelling Aan Zee Twee compleet

Advertentie:

Kolhorn – De namen van de exposanten van de Nederlandse vereniging van Zeeschilders (NvZ) die hun werk tonen in de Kolhorner Laurenskerk bij de tentoonstelling Aan Zee Twee zijn bekend. Hiermee zijn de voorbereidingen een belangrijke stap gevorderd.

De zeven leden van NvZ zijn Winnifred Bastian (Voorburg), Maarten Groot (Santpoort-Noord), Leentje Linders (Sijbekarspel), Dolf Middelhoff (Amstelveen), Ageeth van den Oever (Lutjewinkel), Peter Smit (Amsterdam) en Ludo van Well (Colijnsplaat).

Het werk van deze schilderscombinatie is van zondag 23 juli tot en met 13 augustus drie weken te zien in de Laurenskerk in Kolhorn. Alleen op maandag en dinsdag is Aan Zee Twee gesloten. De andere dagen is de Laurenskerk van 11:00 tot 17:00 uur geopend voor een kijkje bij de tentoonstelling. Stranden, kusten, kades, havens, woeste zeeën, golven, enorme rollers, branding, schepen, boten en zeilen wisselen elkaar op doek en papier af. De toegang voor het fonds van de dorpshuiskerk is € 1.

Opening door burgemeester Van Dam
Twee van de kunstenaars (Van Well en Van den Oever) maken ruimtelijk werk. In het Scheepvaartmuseum in Amsterdam werd onlangs het boek ‘Dwarsverbanden’ gepresenteerd. Daarin is een doorsnee van het werk van alle zeeschilders opgenomen. Ook dit boek zal in de Laurenskerk te zien zijn. Burgemeester Rian van Dam zal de tentoonstelling Aan Zee Twee (een initiatief van KiK = Kunst in Kolhorn) zondag 23 juli openen. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op www.zeeschilders.com en www.dorpshuiskerkkolhorn.nl.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button