Den Helder

Stomaverpleegkundige Dunja Boltjes onderscheiden met award

Advertentie:

Den Helder – Dunja Boltjes beleefde woensdag een bijzondere dag. De stomaverpleegkundige van Omring thuiszorg werd namelijk onderscheiden met de Elise Sørensen Award. Medisch fabrikant Coloplast reikt deze prijs jaarlijks uit aan een verpleegkundige die volgens collega’s en stomadragers een belangrijke bijdrage levert.

Een stoma is een kunstmatige opening die de dikke of dunne darm verbindt met de buitenkant van het lichaam. Dit wordt aangelegd als gevolg van problemen met de darmen of het urinewegstelsel, waardoor ontlasting of urine niet meer op de gebruikelijke manier het lichaam kan verlaten. Elise Sørensen is de grondlegger van het stomazakje. Coloplast, dat producten en service ontwikkelt voor mensen met een blaas- of darmprobleem, eert de Deense met een award. De stomaverpleegkundige met de meeste stemmen ging aan de haal met de Elise Sørensen Award. Woensdag nam Dunja Boltjes de award bij zorglocatie Omring Den Koogh in Den Helder in ontvangst.

 

Dat gebeurde onder toeziend oog van vele familieleden, vrienden en collega’s, die allemaal waren opgetrommeld voor het bijzondere moment. “Toen ik hoorde dat ik had gewonnen, was mijn eerste gedachte: ‘Oh jee, wat een aandacht opeens, ik meld me wel ziek’”, grapte een trotse Dunja. “Het is soms een vies vak, maar het is wel heel mooi en dankbaar om te doen. Zo kan een van mijn patiënten na hele lange tijd eindelijk weer op vakantie, omdat ik een stomazak heb geplaatst.”

38.000 Nederlanders met stoma
Filip de Groeve, marketing director bij Coloplast, overhandigde de award. “In Nederland zijn er ongeveer 38.000 mensen met een stoma. We hebben deze award in het leven geroepen als een eerbetoon aan Elise Sørensen, want zonder haar was dit er nooit geweest”, vertelde de Groeve. Hij benadrukte ook nog maar eens hoe bijzonder de prestatie van Dunja is. “Het is de vierde keer dat we deze prijs uitreiken, maar Dunja is de allereerste in de thuiszorg die de award ontvangt.”

Na de uitreiking, felicitaties en dankwoorden was het tijd voor een gezellige nazit in de hal van Den Koogh.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button