Defensie

Zesde drugsvangst Zr.Ms. Groningen

Advertentie:

Den Helder – Zr.Ms. Groningen heeft wederom een drugstransport onderschept in het Caribisch gebied. Het patrouilleschip hield een snelle drugsboot met acht opvarenden aan, zo meldt Defensie. De drugsboot had 228 kilo cocaïne aan boord. De vangst was op 26 juni, maar is nu pas bekendgemaakt.

Het patrouillevliegtuig Dash-8 van Kustwacht Caribisch gebied spotte de drugsboot in de Caribisch zee in de nacht van 25 op 26 juni. Zr.Ms. Groningen was op dat moment al in de buurt. Het schip kwam direct in actie. Na een achtervolging werden de verdachten en de in beslag genomen lading cocaïne overgedragen aan de Amerikaanse kustwacht. Bij de operatie kreeg Zr.Ms. Groningen hulp van de aan boord gestationeerde Amerikaanse kustwachthelikopter en twee snelle FRISC-onderscheppingsvaartuigen. Op deze boten zaten het Nederlandse Fleet Marine Squadron en medewerkers van de Amerikaanse kustwacht.

De nieuwe drugsvangst is de zesde sinds begin april. Toen nam Zr.Ms Groningen de taken als stationsschip in het Caribisch gebied over van Zr.Ms Holland. Het patrouilleschip wordt niet alleen ingezet voor counterdrugsoperaties. Zr.Ms Groningen ondersteunt ook de Kustwacht Caribisch Gebied bij humanitaire operaties.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button