Uitgaan

Kunsttuin Nederlands Kremlin op zondag 18 augustus open

Adverentie

WINKEL – Ger Leegwater heeft zich bij het bouwen van het Nederlands Kremlin, laten inspireren door de Italiaanse architecten uit de tijd van de Barok.
Ook zijn er Italiaanse architecten geweest, die de Barok naar Rusland hebben gebracht en zo is er bij Ger een mix ontstaan van Russische en Italiaanse Barok.

Tekeningen komen bij Ger niet op papier , maar de ontwerpen worden in zijn hoofd gevormd. Voordat Ger begint, is het in zijn hoofd al af, alleen nog even maken, zegt hij dan.
Veel bouwwerken staan op het terrein, zoals de Michaël kapel, de Neptunusfontein, een loggia, het Maria paviljoen, de campanile en enkele vrijstaande torens, maar het grootste bouwwerk staat achter op het terrein, waarvan het hoogste punt 10 meter is, kenmerkend zijn de uien boven op de bouwwerken.
Door middel van walsen, lassen en knippen worden bolvormige uien en beelden van metaal gemaakt. De beelden hebben een plaats gekregen in en om de bouwwerken, ieder met een eigen verhaal, de inspiratie zijn de verhalen uit de mythologie.

Met eigen bedachte hijsmethodes komt alles op zijn plaats, zo ook de grootste ui met een doorsnede van 2.80 meter en een gewicht van 600 kilo, deze staat boven op de Michael kapel.
Aan het nieuwst project de tempel van Vulcanus wordt iedere dag gewerkt. Door de verscheidenheid aan materialen en stijlen is het Nederlands Kremlin geschikt voor alle leeftijden en een breed publiek, voor kinderen is er een fotopuzzel zoektocht en de mogelijkheid om te bouwen.
Rondom het huis en werkplaats is de tuin te bezichtigen. Er is ruimte genoeg om te picknicken, te fotograferen en andere mensen te ontmoeten.
Bij voldoende deelname worden er rondleidingen gegeven.

Maak kennis met de passie, technieken en drijfveren van Ger en Mientje Leegwater.
Limmerschouw 51, 1731 NJ Winkel. 0224541598
www.kunsttuinnederlandskremlin.nl of Google: Dutch Kremlin
Entree vanaf 13 jaar 3.00 euro voor de Stichting Kunsttuin Nederlands Kremlin

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button